Økonom på usædvanlig job-jagt

Peter Engholm
25@mail.dk

Han har damp, har stammet – og er cand.merc. i økonomisk styring og analyse og vil være tekstforfatter. Flere bureauer har vist interesse, og et nyt site skal give dem lyst til at ansætte ham.

32-årige Rasmus Thomsen kunne sætte sig i et hjørne og ynke sig selv – og tilmed møde forståelse fra omverdenen: Han har damp – det kalder han det selv, andre kalder det ADHD.

Og han har da heller ikke det mindste imod at sætte sig i et hjørne – men det skal i givet fald være i hjørnet af et bureau, der har ansat ham som tekstforfatter.

Rasmus Thomsen har taget sine ulemper under behandling – ikke kun medicinsk, men også mentalt og konstruktivt – og vendt dem til fordele.

“Som damp-barn har man brug for faste rammer og eksempelvis at tænke i tal. Det har givet mig en resultatorienterethed, som jeg brugte til at blive cand.merc. i økonomisk styring og analyse. Samtidig har jeg stammet, og hvordan tacklede jeg bedst det? Ved at skrive – og ved at gå efter jobbet som tekstforfatter. Jeg har en unik kombination af det kreative og kommercielle: Jeg er en tekstdreng, der ved, hvad beslutningstagerne i erhvervslivet tænker,” siger RasmusThomsen.

Han har netop lanceret sit eget website www.dundrende-dedikeret-dampbarn.dk, der med taglines som “Taberen har en forklaring – vinderen har en plan” skal intensivere hans jobjagt – en jagt, der indtil videre har vist lovende takter.

“Sitet har en Hit-me funktion. Stil mig en opgave, og jeg løser den. Det er gratis. Eneste betingelse er, at jeg må komme forbi og aflevere opgaven og få et lille møde over en kop kaffe. Også før websitet kom i luften, gav jeg bureauer dette tilbud – og det har flere benyttet sig af. Det har været positivt, men indtil videre mangler jeg lige det sidste stykke for at komme i mål,” siger Rasmus Thomsen.

Og i øvrigt er “taberen, der har en forklaring” ikke en henvisning til andre i hans situation, men alle, der undlader at handle til fordel for bortforklaringer.

“Nogle kunne f.eks. dødsdømme mit projekt ud fra forklaringer som finanskrise, at jeg ikke har en traditionel tekstforfatter-rettet uddannelse eller sågar mit handicap. Men fordi jeg har en plan, så tror jeg på det,” siger Rasmus Thomsen.