Ølformue skal puste nyt liv i Valtech-koncernen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Medarbejderne i Valtech Danmark kan se frem til at spille en betydelig rolle i en ny strategi for den franske Valtech-koncern.

For en enkelt dansker, bestyrelsesformand Lars Bladt, betød det et farvel til selskabet, at en belgisk industriel fond har overtaget majoriteten i den franske Valtech-koncern.

Til gengæld vil ejerskiftet give helt nye karriere-muligheder for de 80-90 ansatte i det danske Valtech-selskab.

Den belgiske industrifond har en af ejerfamilierne bag verdens største bryggeri-koncern, InBev Anheuser Busch, bag sig, så musklerne til at puste nyt liv i det digitale bureau er klart til stede. Og selvom strategien endnu ikke er offentliggjort i detaljer, så ligger det dog allerede fast, at der bliver tale om en aggressiv vækststrategi og at det bliver den skandinaviske model i Valtech, der skal bringes ud i verden.

“Strategien handler om at bygge et globalt digitalt powerhouse, og man har besluttet, at byggestenene til det, skal findes i Skandinavien – i vores kompetencer, metoder og måder at gribe opgaverne an på,” siger adm. dir. Carsten Brogaard Jensen og fortsætter:

“For medarbejderne betyder det nye karrieremuligheder, og vi har faktisk allerede sendt to af sted til henholdsvis Paris og London. For Valtech Danmark betyder det, at vi vil få en stigende international omsætning. Vi er allerede for nylig blevet involveret i et projekt ud af London til omkring 4 mio. kr.”

Carsten Brogaard Jensen fortæller desuden, at ca. en fjerdedel af omsætningen indtil nu har været internationalt orienteret.

“Vi har allerede en flot andel på den europæiske scene, men vi kan nu forvente at blive endnu mere internationale,” siger Carsten Brogaard Jensen.

Ejerskiftet har ført til ændringer på bestyrelsesniveau. Valtech Danmark udspringer af det tidligere Jens Heimburger ejede Ahead, og herfra har Lars Bladt gjort karriere i Valtech internationalt, således, at han sad som bestyrelsesformand for koncernen.

Lars Bladt var selv med til at anbefale de nye ejere, og hans afgang sker således helt naturligt. Men det betyder dog, at han også er gået af som formand for Valtech i Danmark.

“Det er besluttet, at de lokale selskaber skal søge at etablere en professionel bestyrelse, der kan fungere som sparring på udviklingen, frem for modellen med at koncernledelsen udgør bestyrelsen. Derfor er vi nu i gang med at sammensætte en ny bestyrelse,” siger Carsten Brogaard Jensen.

Indtil da har man en midlertidig ordning, hvor en af de ledende medarbejdere i Valtech Danmark indtager formandsposten.

Carsten Brogaard Jensen glæder sig over den proces, der er sat i gang.

“Jeg tror og håber, at det bliver en positiv oplevelse, at vi nu skal stå skulder ved skulder med de øvrige Valtech selskaber og indgå i udviklingen af fælles mål,” siger Carsten Brogaard Jensen.

Valtech har i Frankrig været domineret af små-aktionærer. Med kapitalfondens overtagelse af majoriteten har man således fået en mere handlekraftig ejer.