Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Desuden er Bodil- og Robert-vindende instruktør bragt i spil i den danske del af den store Nokia-satsning.

Lumia 800 er en vigtig lancering for finske Nokia, der for få år siden lignede mobiltelefonernes konge, men tabte rigtig meget, da Apple for alvor satte gang i smart-phone revolutionen.

Derfor bliver der også lagt ressourcer bag markedsføringen. I Danmark har Naked hjulpet med og udviklet en anderledes ide til at illustrere den globale platform “The Amazing everyday”.

Kampagnen består helt konkret af 100 dokumentarister, der dels er blevet rekrutteret gennem en åben konkurrence, og dels er blevet håndplukket blandt folk fra uddannelsesinstitutioner, medier, teknologi, mode, musik, film m.m.

Det er således en social idé, der benytter sig af både crowdsourcing og en meget bredt funderet brug af sociale medier og mekanismer.

Dokumentaristerne er lige nu midt i en tre ugers periode, hvor de dokumenterer det fantastiske i hverdagen gennem 100 prædefinerede ord. Alt sammen via en særlig udviklet applikation på den nye Lumia 800 i klip af små 10 sekunder shortstories.

All disse små historier kan opleves og mikses sammen på forskellige måder på Facebook (https://apps.facebook.com/amazingeveryday), og hele indsatsen vil kulminere med tre dokumentarfilm fra henholdsvis den Bodil- og Robert-vindende instruktør Michael Noer, Kasper Wedendahl og Martin De Thurah, skabt ud af alle dokumentaristernes materiale.

De 3 dokumentarfilm vil have premiere ved et særligt biografarrangement og vil ligeledes blive vist live på nettet.

“Når vi i Nokia-regi ønsker at dramatisere de utrolige muligheder, teknologi giver os i hverdagen ift. at socialisere med venner, bekendte og omverdenen, synes vi, at det var helt naturligt ikke bare at tage et Nokia-perspektiv, men give ordet til en række spændende mennesker, der ser på hverdagen med meget forskellige øjne. Det har været baggrunden for dokumentarprojektet som et af de primære lanceringstiltag,” siger Henriette Dudek Povlsen, Marketing Manager for Nokia Danmark.

Kommentarer

  1. Well… 99 dokumentarister, jeg solgte min Nokia da jeg vandt den gennem amazingeveryday 🙂

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club