16-årig Envision-praktikant bag debatforum på Børsen.dk

Peter Engholm
25@mail.dk

Utilpasset i de skabeloner, skolen sætter op, men med et drive, der er for stort til at ignorere. Det gav først en praktikplads hos Envision og siden et diskussionsforum på borsen.dk

Mona Juul, adm. direktør i Envision, fik en mail en sen fredag aften, hvor hun sad og arbejdede. En mail fra en skoledreng på 15 år fra Ry:

“Jeg har nogle særheder (kan vi ikke bare kalde dem det; -) som gør det vanskeligt for mig at gå i skole, sådan rigtigt (…) Er det nok at have gode menneskelige egenskaber i jeres branche?”.

Det fik tilsyneladende tændt de rigtige knapper hos Mona Juul:

“Hos Envision har vi løbende praktikanter – kendetegnet ved stor passion og masser af drive – men sjældent i Nicholas’ aldersgruppe. Men hverken alder eller særheder bør være en hindring. Der var i al fald noget særligt ved denne knægt, som gjorde, at jeg fik lyst til at give ham en chance. Nicholas Weiling skulle have muligheden for et praktikophold på Envision,” siger Mona Juul.

Praktikopholdet på 14 dage i april skulle vise sig at være begyndelsen til noget større.

“Han kom og spurgte, om vi kunne holde et møde om et projekt, han arbejdede på – et finansforum for unge mennesker. Den passion, han udviste for projektet, var så imponerende, at jeg tænkte, at mange kunne lære noget af det,” siger Mona Juul.

Dedikationen udmøntede sig i et samarbejde med Børsen, og igennem de sidste fire måneder har Nicholas Weiling arbejdet dagligt på projektet. I forrige uge blev hans projekt – http://finansforum.borsen.dk – så en realitet, da Borsen.dk lancerede et forum, hvor unge mennesker kan diskutere finansmarkeder, aktier, reklame og marketing, ledelse, IT og karriere.

Hos Borsen.dk siger siger ledende redaktør, Jørgen Andresen, om Nicholas Weiling:

“Han er uendeligt insisterende og vedholdende. Han skrev til Leif Beck Fallesen (Børsens adm. dir., red.), om Børsen ville stille en pc til rådighed. Og efter et par timer skrev han på ny: “Jeg vil sætte pris på et hurtigt svar”. Den slags burde man dø på – men hans frækhed blev belønnet af Leif Beck Fallesen, der ser krummer i den dreng. Havde han været 26 år og fra RUC, var han nok blevet bukket over på midten. Med det drive Weiling har, kan han drive det langt.”

Nicholas Weiling leverer indholdet på sitet, Borsen.dk blander sig ikke, og hvis der med tiden skulle komme annonceindtægter, så deler parterne lige over.

“Efter en fantastisk start er det helt naturligt gået lidt nedad. Sitet skal markedsføres, og det kommer Nicholas Weiling også til at stå for. Han skal lære at stå på egne ben,” siger Jørgen Andresen.