17 priser til de bedste på nettet

Pressemeddelelse

E-boks blev kåret til Danmarks bedste e-handelsvirksomhed, da e-handelsprisen ’09 blev uddelt. 16 andre virksomheder blev hædret for deres måde udnytte nettets muligheder.

Videnskabsminister Helge Sander åbnede prisfesten på Børsen i København og uddelte de første priser i de i alt 17 kategorier, foran godt 300 deltagere, der fik taler, rap og jazzmusik sammen med prisuddelingen.

“Danmark har i mange år haft en international styrkeposition, når det gælder om udnytte mulighederne ved IT. Vi skal fejre de pionerer, der på bedste vis formår at udnytte den moderne teknologi til at udvikle nye måder at handle på nettet, så vi får nye muligheder, der skaber vækst – også i en krisetid,” sagde Helge Sander i sin åbningstale.

Netop nytænkning, innovation og konkurrenceevne var med i velkomsttalen fra direktør Mortens Kamper, FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel, som arrangerer e-handelsprisen.

“Virksomhederne skal udnytte ændringer i eksisterende værdikæder. Forretningsprocesser skal effektiviseres, dialogen med brugerne skal vokse, og sidst men ikke mindst skal internet give adgang til nye kunder og markeder.”

Priserne var opdelt i 17 kategorier, da der i år var priser til små virksomheder i flere kategorier. FDIH fastholder fokus på de små og nye virksomheder efter prisfesten, idet man opretter en særlig erfa-gruppe, hvor de kan få råd og udveksle erfaringer.

En ekstern jury havde udpeget vinderne i 15 kategorier, herunder Juryens Specialpris, og endelig var der Æresprisen tildelt af FDIHs bestyrelse samt Brugerprisen, hvor 55.992 brugere havde stemt. Brugerne pegede på DTF-Travel for tredje år i træk, mens radioprogrammet Harddisken på DR P1 fik Æresprisen for 15 års indsats med at åbne danskernes øjne for mulighederne på Internettet.

E-handelsprisen ’09

 1. Bedste e-handelsvirksomhed B2C (små virksomheder): Din-form.dk
 2. Bedste e-handelsvirksomhed B2C: Just-eat.dk
 3. Bedste e-handelsvirksomhed B2B (små virksomheder):Nordicagro.com
 4. Bedste e-handelsvirksomhed B2B: Brødrene Dahl
 5. Bedste udenlandske e-handelsvirksomhed: Pricerunner.dk
 6. Search prisen (små virksomheder): Skatepro.dk
 7. Search prisen: Wupti.com
 8. Markedsprisen (små virksomheder): Bornholmermarked.dk
 9. Markedsprisen: Bilbasen
 10. Bedste finansielle e-handelsvirksomhed: Myc4.com
 11. Føde-og dagligvareprisen (små virksomheder): Yellowman
 12. Føde- og daglivareprisen: Aarstiderne
 13. Fra offline til online: e-conomic
 14. Juryens specialpris: Boliga
 15. Danmarks bedste e-handelsvirksomhed: e-boks
 16. Æresprisen: Harddisken på P1
 17. Brugerprisen: DTF-Travel