29-årig tjente formue på at sælge til Guava. Starter nu forfra

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tim Møllegaard fik for tre år siden kontanter og aktier til en værdi af 70 mio. kr. for sit online marketing bureau. Nu har han så involveret sig i en næsten tro kopi af det oprindelige selskab.

Hvordan reagerer man som 26-årig, hvis man har bygget en forretning op, som nogen vil give mere end 30 mio. kr. for? Og måske ikke er helt sikker på, om man kan håndtere forretningen mange år endnu?

Man sælger. Og det gjorde Tim Møllegaard. Hans selskab var MM Medier, der beskæftigede sig med online marketing, og det blev solgt i 2008 til børsnoterede Guava.

Prisen var 28 mio. kr. kontant samt for 42 mio. kr. aktier i Guava. Aktierne kom der ikke så meget ud af, men han endte dog med at realisere 30-35 mio. kr. for selskabet.

Nu er han så i gang igen i et selskab, der hedder Orville Media, hvor han for nylig er indtrådt som partner og adm. dir.

Han har skullet vente på udløbet af en konkurrenceklausul, og han erkender da også, at selskabet laver stort set det samme som MM Medier.

Men hvorfor starte forfra med noget, han har solgt  én gang og, som han siger, var en rigtig god forretning, da han solgte.

“Jeg solgte, fordi jeg blev fristet af de mange penge og måske også mente, at det var det rigtige for forretningen. Men siden har Guava smadret forretningen. Det ærgrer mig, men de har jo til gengæld skabt et hul i markedet,” siger Tim Møllegaard.

Orville Media er stiftet for et år siden af Brian Pedersen, der står bag bl.a. Solid Network, og allerede nu praler firmaet med at have 1,8 mio. e-mail adresser, og at man udsender 200 mio. mails i fire nordiske lande.

Det er en mængde, der kan få en til at tænke på spam, og Tim Møllegaard har da også tilbage i 2007/08 været involveret i nogle aktiviteter, der fremkaldte kritiske forbrugerreaktioner.

Han afviser dog at arbejde med noget, der har med spam at gøre.

“Vi overholder reglerne og har altid gjort det – også nu, hvor de er blevet strammet. Vi er ikke interesseret i at sende en masse mails ud til nogen, der ikke er interesseret i at modtage dem, og bl.a. har vi selv styrket frameldelsesmulighederne i mailsene,” siger Tim Møllegaard.

At Orville Media på så kort tid har fået så mange adresser, skyldes bl.a., at selskabet via Brian Pedersens selskaber er født med ca. 800.000. Men det er altså lykkedes at skaffe 1 mio. på ret kort tid.

“Nu skal man være opmærksom på, at det er i fire lande,” siger Tim Møllegaard.

Han fortæller desuden, at e-mails kun udgør en mindre del af forretningen. Andre discipliner inden for respons-marketing udgør broderparten.

“Vi har erfaringen nu, lært af vores fejl, og har høj troværdighed i markedet. Vi griber tingene an på en lidt anderledes måde i forhold til konkurrenterne,” siger Tim Møllegaard og fortsætter:

“Orville Media er én stor familie, hvor vi knytter kunderne tæt til os via forskellige sociale arrangementer, f.eks. fester, middage ude i byen, eller sender blomster til fødselsdage. Alt i alt tiltag, der sammen med vores ekspertise er et godt udgangspunkt for at lave en succes på skandinavisk niveau.”

Orville Media har på nuværende tidspunkt 7 ansatte og forventes at have 15 ved udgangen af året.

Tim Møllegaard kom ind i online-verdenen som selvstændig, allerede mens han gik på HF. Her stiftede han sammen med to studiekammerater armsved.dk – et site for drengerøve – der senere blev solgt for et sekscifret beløb.

I de seneste par år, mens han var låst af en konkurrenceklausul, har han involveret sig i en natklub samt i kuponhæfter.

Ved siden af Orville Media har han flere selskaber inden for postordre.