7 bureauer i design-offensiv i Kina

peng

Dansk design og rådgivning markedsføres på Asiens største messe for industrielt design – i Kinas ”City of Design”.

Syv designbureauer står fra i morgen – og frem til søndag – sammen i en markedsføring i Kina af dansk produktdesign og rådgivning.

Bureauerne er Kontrapunkt, Land Designlab, Hans Thyge & Co, Seidenfaden Design Copenhagen, Slaatto Design, Allan Scharff og Holscher Design – og fremstødet koordineres af Design denmark.

De puljede kræfter kan opleves i Shenzhen, på SZIDF 2015, der er Asiens største messe for industielt design.

”Vi bruger SZIDF til at vise danske designprodukter frem for kinesiske indkøbere og producenter. Men vi prioriterer også at være tilstede i Shenzhen, fordi byen er et hotspot for samarbejder og netværk. Flere af de virksomheder, som deltog på samme tur sidste år, kom hjem med konkrete business-aftaler,” siger Morten Grøn, der er direktør i Design denmark.

Han tilføjer om aftalerne:

”Det er et udtryk for den store interesse, kineserne lige nu har i dansk design. Kinas egenproduktion vokser, og der er politisk vilje, hvilket giver et helt konkret behov for dansk know-how.”

Shenzhen har over 20 mio. indbyggere, og storbyen har som den første i Kina fået titlen ”City of Design” af UNESCO for sin udviklingsstrategi, der skal opbygge det urbane image og byens position som designknudepunkt.

Land Designlab, der for nylig vandt en Home Style Award i Shanghai for ostehøvlen Osti 01, står bag designet af den danske pavillon.