Tuborgfondet går fra grønt til rødt logo

FiG

2 bureauer har hjulpet med en ny identitet til den 85-årige fond, der samtidig har lanceret en ny strategi.

Den grønne farve er nærmest ikonisk for Tuborg bl.a. grundlagt af Peter Wibroes mangeårige arbejde med, hvad der gør livet lidt grønnere.

Alligevel har Tuborgfondet nu valgt at skifte farve i en ny visuel identitet, der markerer en ny strategi.

”Den røde farve er valgt, fordi rød symboliserer passion, begejstring og det at have hjertet med i sine handlinger,” siger Fondets direktør, Anne-Marie Skov og fortsætter:


Det nye logo herover – og det gamle herunder.

”Selvfølgelig er vi stadig tæt på og sammen med Tuborg i mange sammenhænge – det er fra bryggeridriften, at pengene til vores uddelinger kommer. Visuelt kommer det til udtryk gennem vores brug af Tuborgs logo, og vores navn sikrer naturligvis også forbindelsen til Tuborg og vores fælles historie.”

Forud for resultatet ligger et forarbejde, hvor fondet i samarbejde med bureauerne Kontrapunkt og Hello Monday har udviklet den nye identitet.

”Vi har diskuteret værdier, forbilleder og retning for Tuborgfondet. Vi er sat i verden for at gøre en forskel og støtte projekter til gavn for samfundet og dansk erhvervsliv. Med et øget fokus på frivillighed og fællesskaber bliver den røde farve også et symbol på dette,” siger Anne-Marie Skov.

Tuborgfondets nye slogan spinder også en rød tråd til Tuborg, ’der gør livet lidt grønnere’ og ’gør noget ved musikken’. Mens fondet ’gør noget ved fællesskabet’.

”Vi har valgt et slogan, der forpligter og som understreger, at vi som fond mener, at vi kan bidrage til at skabe nye måder at samarbejde på,” siger Anne-Marie Skov.

Det er Kontrapunkt, som har tegnet fondets nye logo, og der ligger hundredvis af penselmalede skitser til grund for det endelige valg.

”Vi ønskede et udtryk, der signalerer både det rå og ufærdige, som inviterer til at skabe noget sammen. Håndskriften understøtter fællesskabet, da det er vores alles værktøj til at formidle og komme tilorde. Detaljen i håndskriften afspejler mangfoldigheden blandt mennesker. Ingen håndskrifter er ens,” siger designdirektør i Kontrapunkt, Bo Linnemann.

Frivillige ildsjæle

I den nye strategi sætter Tuborgfondet fokus på de frivillige ildsjæle, der hver dag gør en forskel for fællesskaberne i Danmark. Gennem flerårige partnerskaber og store og mindre bevillinger vil fondet støtte de frivillige fællesskaber, som gør en kæmpe indsats inden for musikken, sporten, uddannelsesområdet og de mange sociale initiativer, der foregår rundt om i hele landet.

”Det er et ønske om at kommunikere mere klart, hvad Tuborgfondet står for, der er årsagen til, at vi har lanceret en ny visuel identitet for den gamle fond fra 1931,” siger Anne-Marie Skov og fortsætter:

”Vi er stolte over den nære forbindelse til Tuborg, men samtidig skal vi som almennyttig fond vise, hvem vi er, og hvad vi støtter.”