Eks-bureaudirektør med damp på forfatterkarriere

Peter Engholm
25@mail.dk

For blot halvandet år siden stoppede Claus Skytte som Purpose Director på We Love People. Han har nu skrevet tre bøger – aktuelt om en ny andelsbevægelse.

I onsdags var Claus Skytte på scenen ved DIA som prisoverrækker i Brand Utility-kategorien. Og målt i tid er det ikke længe siden, at han selv var en del af bureaubranchen – frem til efteråret 2014 som Purpose Director på We Love People, hvor han var i otte år.

Men meget er sket på kort tid. Nu er hans tredje bog siden foråret 2014 udkommet; Den nye andelsbevægelse – om den 4. industrielle revolution.

En bog, der anviser, hvordan vi danskere kan skabe en ny arbejdsbevægelse ved hjælp af deleteknologi.

”I Danmark har vi en tillid til hinanden, der er second-to-none. Det samme gælder vores frivillighedskultur og foreningsliv. Det er værdifulde elementer, som kan kædes sammen med digitalisering. Vi låner traileren af naboen – den slags skal tænkes globalt. Alt går i retning af at lease, leje og dele,” siger Claus Skytte og ser Danmarks 150 års erfaring med andelsbevægelsen som et forspring inden for lige netop dette felt.

Også på et andet felt er det gået stærkt, siden Claus Skytte stoppede som bureaumand:


”I 2014 kendte 3 pct. af danskerne til deleøkonomi. Nu er det 17 pct. Samtidig kunne en PWC-analyse i Børsen berette, at næsten halvdelen af de adspurgte virksomhedsledere forventer, at deres kerneforretning inden for de næste fem år blever disruptet af eksempelvis deleøkonomien, automatiseringen og digitaliseringen,” siger Claus Skytte.

I fredags kunne Bureaubiz berette om en marketing-automation platform hos Scandic, der kan inddele kunderne i 16 forskellige målgrupper ud fra deres interesser. Det er ifølge forfatteren ikke helt nok – og han beskriver ved samme lejlighed en af bureauernes rolle i den nye virkelighed.

”Virksomhederne skal gøre deres produkter til services og deres services til endnu bedre services. Samtidig skal kundeoplevelsen individualiseres. Målgrupper erstattes af et personligt forhold. Her nytter massekommunikation ikke længere. Den 4. industrielle revolution bringer virksomheden meget tættere på kunden, som er en slags medarbejder og en leder – og som en, der tilmed selv laver løsningen,” siger Claus Skytte og tilføjer:

”Virksomhederne og bureauerne skal sætte services i spidsen for en kultur.”

Kforum bragte for nylig en artikel, hvor Claus Skytte uddyber tankerne i den nye bog.