Danmarks nationale designcenter har selv fået nyt design. Bureauerne WAAITT (We Are All In This Together) og B14 vandt i forsommeren opgaven sammen og har stået for hhv. Corporate Visual Identity og en ny digital platform, der bl.a. omfatter website og datavisualiseringsværktøj.
Dansk Design Center (DDC) fik senest fornyet sin visuelle identitet i 2003 – og nu optræder organisationen i nye klæder på tværs af samtlige platforme.
Den nye visuelle identitet danner DDCs nye navnetræk ud af fundamentale geometriske former og bygger – af de samme former – en fleksibel ikonografi, der både anvendes til at danne piktogrammer til datavisualisering, temabilleder til website og individuelle ikoner til Dansk Design Centers projekter og andre aktiviteter.
”Ikonografien danner rygraden i vores nye visuelle identitet og løser en fundamental strategisk opgave for os, som handler om, at Dansk Design Center på den ene side skal være en tydelig afsender på alle vores aktiviteter og events, men samtidig skal kunne give projekter og samarbejder manøvrerum til at skille sig ud fra hinanden,” siger kommunikationschef Peter Kamph hos Dansk Design Center og tilføjer:
”Ikonografien giver både et markant visuelt særpræg, der altid er fælles og let genkendeligt som vores, og en nem og fleksibel måde at give individuelle programmer eller events et ’stempel’, der er deres eget.”
Dennis Müller, grafisk designer og medejer af WAAITT, understreger, at det var vigtigt for DDC at tage sin egen design-medicin i udviklingsprocessen:
”Vi tog udgangspunkt i en co-creation workshop med repræsentanter for DDCs kommunikationsmålgrupper, bl.a. virksomheder og designere. De gav bl.a. udtryk for, at det var vigtigt, at DDC visuelt havde evnen til at indgå i mange forskellige sammenhænge, som en levende organisme, der tilpasser sig omgivelserne. Samtidig skal DDC kunne træde i karakter og være synlig, som sig selv – men uden at være alt for ‘københavnersmart’, stramt og asketisk.”
Der blev derfor lagt vægt på at skabe noget, der ifølge Dennis Müller har ” visuel kant og var farvemættet, og samtidig kunne transformere sig efter kontekst og skalere op og ned, men stadig være let genkendeligt.”
Hos DDC siger Peter Kamph, at den visuelle identitet fortæller ”en metaforisk kernehistorie om selve det at skabe mangfoldigt via design”.
Han uddyber:
”I animationerne, der bruges online og på video, fortælles med levende billeder, hvordan design bygger alt fra by-ikoner over værktøj til abstrakte begreber som ‘vækst’ eller ‘find vej’ ud af de basale geometriske former. På den måde er den født til det digitale; til skærme i alle størrelser, til video og animationer samt til at visualisere data.”
Rasmus Høymann Laursen, partner i designbureauet B14, har stået i spidsen for arbejdet med at designe Dansk Design Centers nye website og eksekvere den nye identitet, så den understøtter websitets strategi og indhold.
Også her er læringen fra co-creation workshoppen taget med:
”Det måske mest centrale skift fra Dansk Design Centers hidtidige website har været et forsøg på at organisere alt indhold i tematikker. De agerer virtuelle guides i designlandskabet og aktiverer indholdet på tværs af platformen. Kongstanken i udformningen af websitet har været at servicere brugerne i mødet med design og vise vejen til det relevante indhold,” siger Rasmus Høymann Laursen.
Designet visualiseres i denne film: