Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Susanne Lunds første regnskab som adm. dir. viser markant vækst - på toplinjen. Markante investeringer i bl.a. kompetencer kostede på bundlinjen.

Susanne Lund blev ansat som ny adm. dir. for Republica i slutningen af 2014, så 2015 er det første regnskabsår, hvor hun har det fulde ansvar.

Og hvilket et af slagsen, det blev. Nyhederne er kommet i en lind strøm efter, at hun tiltrådte, og mange af dem har handlet om en markant kreativ og digital oprustning på bureauet. Som f.eks. overtagelsen af Konstellation og etableringen af talentfabrikken React by Republica.

Nu kan hun så tilføje et regnskab med en markant vækst, Republica voksede med næsten 23 pct. i 2015, hvilket er lig med ca. 13,5 mio. kr.

Konstellation blev overtaget i slutningen af 2015, så væksten er primært organisk og tilskrives tilgang af nye kunder og et bredere opgavemix fra eksisterende kunder.

Det har dog også været en dyr udvikling. Trods den markante vækst, så er overskuddet faldet lidt. Et plus på 9 mio. kr. giver fortsat en fornuftig overskudsgrad på over 10, men udfordringen er selvfølgelig, at vækst som udgangspunkt også gerne skal manifestere sig på bundlinjen.

Hos Republica er man dog tilfreds med resultatet, hvilket skyldes flere ting.

Dels har der været tale om betydelige investeringer i kompetencer. Antallet af medarbejdere er steget med knap 20 pct. og de er blevet ca. 10 pct. dyrere til knap 550.000 kr.

Dels har man investeret i Konstellation og samtidig var der engangs-indtægter på salg af aktierne i Unique Models året før. Regner man disse ting med, så er der tale om et mindre fald i overskuddet – der dog fortsat er markant bedre end i årene før 2014.

”Vores strategiplan for 2015 var at opruste både kreativt, digitalt og strategisk. Det er sket, og vi føler, at vi nu står med et markant stærkere bureau i 2016 og tættere på vores mål om at skabe et af markedets stærkeste fullservice bureauer,” siger Susanne Lund.

Forventningen til 2016 er en indtjening på niveau med 2015.

Nøgletal for Republica

  • Bruttoavance 72,534 mio. kr. +22,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder779.935 kr. +3,0 pct.
  • Lønandel70,4 (65,5)
  • Resultat af primær drift +9,006 mio. kr. -9,8 pct.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club