Her er årets vindere til Guldtuben 2017

Anja Christensen
stud.ling.merc

Den helt store vinder til Guldtuben 2017 blev Alexander Husum, der løb med tre priser til aftenens award-show.

Alexander Husum blev den store vinder til årets Guldtuben da han vandt tre priser: Årets bedste på YouTube, årets collab (sammen med Niki Topgaard) og årets humor. Se alle vinderne nederst i artiklen.

Award-showet Guldtuben 2017 med Magnus Milang som vært blev afholdt i lørdags, hvor i alt 17 priser blev uddelt foran ni tusinde mennesker, der var stimlet sammen i Royal Arena.

Her blev der uddelt priser som hædrede og hyldede årets influenters på de sociale medieplatforme YouTube, Facebook, Snapchat og Instagram. Ud af de 17 priser var de 16 blevet afgjort af seerstemmer afgivet på www.guldtuben.dk.

Den sidste pris blev uddelt af Unicef for årets budskab, og gik til gymnasieeleven Cisca Øvlisen for videoen der følger en nøgen pige, som alle stirrer på. Videoen og budskabet er blevet brugt af Red Barnets i deres markedsføring af rådgivningen SletDet, hvor unge som føler de er blevet udstillet på nettet kan søge råd og vejledning om bearbejdelse af oplevelserne.

Award-showet afspejlede da også dets formål – nemlig at hylde influenters på sociale medier – ved, at showet udover at blive vist på TV2 Zulu, også blev vist på Splay Danmarks YouTube -og Facebook-kanal.

Et godt formål
Ti kroner per solgt billet blev doneret til Unicefs arbejde om at sikre skolegang i det østlige Asien, som Unicef og Splay Danmark uger forinden havde samlet ind til. Det indsamlede beløb blev samlet til 125.000 kroner.

Roast fra ‘Anden’
Aftenen bød blandt andet på optrædender fra navnene TopGunn, Mads Langer, Scarlett Pleasure, Katie Keller og Ericka Jane. Også Anders ‘Anden’ Matthesen i rollen som Jannik Rundholdt optrådte i forbindelse med uddelingen af prisen årets bedste på YouTube.

Her roastede han de nominerede til prisen, og refererede blandt andet til Fie Laursen som Super Mario uden skæg, og Astrid Olsens videoer som drøje at komme igennem når hun rent faktisk talte i sine videoer. YouTube-stjernen Albert Dyrlund og komikeren Uffe Holm var også mål for Andens roasting, selvom de ikke var nomineret til årets bedste på YouTube.

Anden lykønskede Uffe Holm med hans pris for årets bedste på Instagram og formåen blandt et ungt publikum trods hans alder:

“Lad mig lige sende et shoutout til Uffe, årets Instagrammer, det synes jeg var fedt at se, at en på 40 også kan vinde. Det beviser ligesom, at man behøver ikke at være et barn for at have en chance, bare man har et barn”, sagde Anden og henviste til Uffe Holms mange Instagram-opslag om sin datter.

Aftenens store vinder, Alexander Husum, var også mål for Andens roasting: “Det var eddermaneme årets humor da han tog den der nylonsok ned over hovedet og blev herregrim. Var det ikke bare grineren? Og jeg tror vi er mange, Alexander, der har det sådan, at nu må du sgu godt tage den strømpe af igen”.

At dømme ud fra videoen, virkede det dog ikke helt til, at de nominerede til årets bedste på YouTube vidste hvordan de skulle forholde sig til Andens roasting, og man kan i videoen også høre en fra publikum råbe “hold nu op”.

Anders Matthesen var blevet hyret af arrangøren Splay til at optræde og komikerens manager, Cemille Matthesen, siger også til TV2, at roast er almindeligt kendt i YouTube-verdenen, men at det i dette tilfælde var YouTube-folkene selv som ikke tog godt imod fænomenet.

Se videoen og vurdér selv om Anders ‘Anden’ Matthesen gik over stregen.


Vinderne af årets Guldtuben 2017

 • Årets budskab (Unicef): Cisca Øvilsen
 • Årets video: Fie Laursen Diss Track – Johnni Gade
 • Årets bedste på YouTube: Alexander Husum
 • Årets bedste på Facebook: Kender du det c (Oskar og Elias)
 • Årets bedste på Snapchat: Lakserytteren (Rasmus Kolbe)
 • Årets bedste på Instagram: Uffeholmchamp (Uffe Holm)
 • Årets beauty & style: Astrid Olsen
 • Årets vlogger: Rasmus Brohave
 • Årets humor: Alexander Husum
 • Årets serie: Shape of You – Marie Vagn-Hansen
 • Årets gamer: MadsenGaming (Mads Gottlieb)
 • Årets rising star: Emilie Briting
 • Årets visuelle udstryk: Johan S. Jensen
 • Årets virale hit: Fie lausen Diss Track – Johnni Gade
 • Årets collab: 3 gange på hospitalet // Ultimativ roommate prankwar – Afsnit 1 – Alexander Husum og Niki Topgaard
 • Årets sang: Justin – Fie Laursen
 • Årets #reklame: Min tur til Kenya – Kristine Sloth i samarbejde med Plan Danmark