Rasmus Bech Hansen, der er strategidirektør hos Venturethree i London, lægger ikke fingrene imellem i en klumme i dagens udgave af Børsen.
Han skriver om adblocking og konstaterer, at selvom den pludselige vækst kan overraske, så var det kun et spørgsmål om tid, før det kom, fordi mange medier og brands i for lang tid har ignoreret en dyb strukturel udfordring.
Han skriver bl.a.:
”De reklamer, der har fyldt på nettet, er simpelthen for ringe. I en verden med et enormt informationsoverload er reklamens funktion grundlæggende skiftet fra at løse et informationsbehov om produkter til at skabe emotionel bruger-værdi.
De bedste digitale annoncer skaber værdi, de overrasker, engagerer, begejstrer, bliver kulturelle fænomener, udvikler vores horisonter, gør os i stand til mere. Men alt for mange er bare små, råbende online sælgere. Den automatiserede datadrevne reklame-struktur har faktisk gjort det værre. I dag kan en irrelevant reklame forfølge en i flere dage, som en anden “stalker”.”
Synspunktet kan faktisk underbygges af tal fra en anden klumme på det engelske medie, Campaign. Heri skriver Maxus-direktøren, Nick Baughan, at brancheorganisationer er nødt til hurtigt at komme i gang med at formulere en koordineret reaktion på problemet med adblocking.
Han refererer bl.a. til en analyse, der fortæller om, hvorfor forbrugerne anvender adblocking:
- 73 pct. oplever dem som interruptive
- 55 pct. oplever dem som irriterende
- 54 pct. oplever at de gør browsing langsommere
- 46 pct. oplever dem som irrelevante
- 31 pct. bekymrer sig om privacy