Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Espen Højlund vil flytte til Mols Bjerge med familien - men han fortsætter som Advices adm. direktør.

Advice vil gerne være en moderne arbejdsplads. Det betyder bl.a., at arbejdet skal give plads til at være hele mennesker.

Helt i tråd med denne ånd har bureauets adm. direktør gennem de seneste godt 9 år, Espen Højlund, nu truffet en beslutning, der er styret af private interesser, og som vil rumme nogle organisatoriske udfordringer. Men også muligheder.

Espen Højlund har sammen med familien købt en gammel gård i Mols Bjerge Naturpark – ikke som sommerhus, men som familiens fremtidige hjem fra juli 2017.

“Min kone arbejder med organisations- og ledelsesudvikling, og har længe drømt om at bo et sted, der samtidig kan danne ramme om hendes aktiviteter. Da vi fandt dette sted, så var vi ikke i tvivl om, at det var det rigtige,” siger Espen Højlund.

Han fortæller videre, at han fortsætter som adm. direktør, og han erkender, at det selvfølgelig giver nogle udfordringer at være adm. dir. uden at være dagligt til stede.

“Men der har været enighed i bestyrelse og partnerkreds, om, at det kan fungere – og så er der samtidig det aspekt, at det blot er med til at skærpe den udvikling, bureauet i flere år har arbejdet på,” siger Espen Højlund.

Bureauet skal være uafhængig af enkeltpersoner

Dermed sigter han til, at bureaubranchen nok er “peoples business”, men på Advice har man arbejdet meget målrettet på at bygge en stærk organisation.

“Vores mantra er, at Advice skal være en stærk virksomhed, som er uafhængig af enkelt-personer. Ledelsesmæssigt har vi organiseret os, så der er stærke og selvkørende direktører for de enkelte forretningsområder og en klar rollefordeling i direktionen” siger Espen Højlund og fortsætter:

“Samtidig har vi arbejdet meget på at professionalisere vores processer. Så min opgave har allerede flyttet sig fra den daglige drift og over på kunder, tværgående spørgsmål og bureauets strategiske udvikling. Og med de teknologiske muligheder der er i dag, skal jeg nok kunne håndtere min rolle selvom jeg bor på Djursland.”

Espen Højlund fortæller videre, at planen er, at han vil komme til at veksle mellem at arbejde ud af det jyske og være i København. Desuden fremhæver han, at han kommer til at bo blot et kvarters kørsel fra Tirstrup Lufthavn.

Oprustning i Aarhus

Et tredje aspekt er, at bureauet er ved at opruste i Aarhus og åbner kontor inden for nogle måneder.

“Vi har haft en pæn succes i Aarhus, hvor vi nu er to medarbejdere og i gang med at rekruttere en tredje. Så planen er, at jeg tilbringer en dag i Aarhus, et par dage i København og så resten af tiden hjemmefra eller ude hos kunder,” siger Espen Højlund.

Men en ting er, at hans rolle har flyttet sig fra den daglige drift til at skulle fokusere på udviklingen af Advice og håndteringen af udvalgte kunder – derfor kan det godt være af betydning at være en del af den daglige dialog og omgang på tværs af organisationen.

“Vores oplevelse af at have et par folk i Aarhus er, at den daglige projektledelse kræver nærvær. Men det er ikke en del af mit arbejde,” siger Espen Højlund og fortsætter:

“Jeg vil fortsat være i København og jeg vil være involveret i kunder, hvor jeg vil være en del af dagligdagen. Begge dele vil give mig rig mulighed for at være en del af de daglige samtaler, som selvfølgelig er vigtige for at følge med.”

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club