AI glider naturligt ind i Creative Circle Award

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Til CCA 2024 er arbejder, hvor AI har indgået i processen, velkomne. Bestyrelsesmedlem i Creative Circle, Louis Pilmark, sætter ord på udviklingen.

Kunstig intelligens – eller blot AI – var ikke en stor ting ved 2023-udgaven af CCA, Creative Circle Award, i juni.  Det er det heller ikke i 2024-udgaven, men det skal forstås sådan, at AI er blevet en del af den kreative proces og det kreative udtryk.

Det betyder, at arbejder, hvor AI har indgået i processen, er velkomne ved CCA. 

”Det er en naturlig tilgang, for AI er der jo,” siger Louis Pilmark, bestyrelsesmedlem i Creative Circle, og tilføjer:

”I gamle dage fokuserede man udelukkende på den, der tegnede bedst. Siden blev den, der var bedst til at photoshoppe, føjet til, og nu er den, der er bedst til at prompte, også i spil. Det er bare virkeligheden.”

Hvordan skal jeg tolke udmeldingen?

”Det er fedt. Med AI følger nye muligheder. I Creative Circle forholder vi helt åbent til det,” siger Louis Pilmark.

I kategorien Photography tages billeder med et kamera, men AI må godt indgå i efterbehandlingen. Billeder, der alene er AI-genereret, skal indsendes i kategorien Illustration, og beskrivelserne i håndværks-kategorierne, altså Craft, er opdateret, så de favner den nye virkelighed og arbejdsprocesser.

Louis Pilmark forklarer om tilgangen:

”Vi har i år ændret lidt i beskrivelserne på nogle af craft-kategorierne, for ligesom alt andet udvikler håndværket sig også. I dag handler eksempelvis art direction eller copywriting ikke kun om at være god med marker-tuscher eller i Word. Det gør det stadig, men det kan også handle om at kuratere, tilrette eller sammensætte eksisterende materiale på nye måder – eller at bruge AI smart og originalt, hvilket vi ser en stigende tendens til.”

At AI er en naturlig del af CCA medfører blandt andet, at indsendere også skal kreditere den, der har promptet.

Se alle CCA-kategorier her.