Alle gode gange tre for Danish App Awards

Peter Engholm
25@mail.dk

Med en lille måned til indsendelses-deadline trimmer den unge award juryen og foretager en umiddelbart svær øvelse: Skærper adgangskravene og lukker flere ind.

Danish App Awards afholdes for tredje år i træk. Prisududdelingen er ved at finde sig til rette – i al fald i form og indhold, men endnu ikke på det ydre plan. Der er således ved at blive skabt en tradition: Et nyt sted hvert år. Men til gengæld et større sted denne gang.

Lige så rastløs, arrangementet kan virke i rammerne, lige så moden er den ved at blive på anden vis – idet prisen gerne skulle afspejle branchen.

”Branchen er blevet voksen, og kunderne har fået bedre forståelse for, hvad apps kan bruges til. I begyndelsen virkede det som om, at man skulle finde problemer, som den nye teknik kunne være løsningen på. Nu fokuserer man i højere grad på værktøjer, der gør hverdagen nemmere og bedre. Det er sidste års samlede vinder af Danish App Awards, Click A Taxi, et godt eksempel på,” siger Nicolas Thomsen, der er medstifter af Danish App Awards og kreativ direktør i Shape.

Juryen var stor sidste år – for stor, mente arrangørerne, som derfor har trimmet den op til dette års award. Der er både nye profiler og gengangere – formanden Nikolaj Sonne, fra DRs So Ein Ding, har stået i spidsen fra begyndelsen. Han bistås i år af Michael Flarup fra Robocat, Janne Jul Jensen fra Trifork, Anders Hedegren fra Novasa, IT-eksperten Jon Lund og opfinder og kunstner Balder Olrik.

”Vi har i år skærpet kravene til det materiale, der skal ledsage indsendelsen. Vi er spændt på at se, hvordan det bliver modtaget, men vi håber at få omtrent lige så mange indsendelser, som vi gjorde sidste år – hvilket vil sige 150-160 arbejder,” siger Nicolas Thomsen.

Til gengæld vil Danish App Awards lukke flere ind:

”Sidste år havde vi – i Dansk Design Center – det luksusproblem, at der blev udsolgt på en uge. I år flytter vi til et sted med plads til lidt flere, men vi har endnu ikke lukket aftalen, så vi må vente med at melde noget ud her,” siger Nicolas Thomsen.

Danish App Awards finder sted den torsdag den 28. november. Der er frist for indsendelser mandag den 19. september. Tilmelding kan ske her.