Allers Primetime kvinder er en flot marketing-case

Peter Engholm
25@mail.dk

At feje Allers nye initiativ over for kvinder 40+ til side som letkøbt PR holder ikke, for form og indhold er både moderne og sympatisk, mener strategisk planner Hanne Feldthus.

I går rundede Facebook-gruppen Primetime Kvinder 5.600 medlemmer. En gruppe stiftet af redaktionelle blad- og magasinledere i Aller koncernen – en gruppe, der kræver, at annoncørerne tager de selvstændige kvinder over 40 år alvorligt.

Initiativtagerne har længe oplevet, hvordan annoncørerne er med til at sætte dagsordenen for indhold og produkter i mediebranchen, og nu har man så fået 5.600 kvinder til at bakke op om et budskab om at blive respekteret – også i form af reklamer, der taler til dem.

Budskabet blev drevet igennem i torsdags med en 800 personers stor intro-event i Allerhuset i København, og den fik omtale i TV-Avisen samme aften.

Fantastisk PR – sku’ man mene, men så let kan initiativet ikke fejes væk, mener strategisk planner Hanne Feldthus.

“Det er et meget moderne initiativ – understreget af, at Aller optræder inkluderende. En vigtig værdi, som her udtrykkes i, at Aller tager målgruppens parti og siger til annoncørerne: “Er I søde at tage disse mennesker alvorligt”. Det er et sympatisk træk, og jeg forstår godt de 5.600 medlemmer,” siger Hanne Feldthus.

Initiativet udspringer fra Aller, der bl.a. lever af annonce-indtægter …

“Selv om det stammer fra Aller, så er der et græsrodsperspektiv i sagen og en respekt for disse kvinder. Fordi kvinder, der lige hopper i tætsiddende lycradragter, ikke er virkeligheden,” siger Hanne Feldthus.

Det er ikke kun indholdet i Primetime Kvinder, men også formen, der får tomlen op af Hanne Feldthus.

“Initiativet understøttes af sociale medier og events frem for konkurrencer og salgsmøder. Det giver kvinderne en stemme, og giver dem en mulighed for at connecte både i netværk og på Facebook. Det markerer et skred i, hvordan man agerer i forhold til sin målgruppe,” siger Hanne Feldthus.

Også annoncørerne rammes – med Primetime Kvinder – på en ny måde.

“Alle medier har til alle tider markedsført deres læsere via en pamflet med data fra Dansk Mediaindex. Her sender Aller et nyt signal over for både kvinderne og annoncørerne: Kan vi gøre noget sammen,” siger Hanne Feldthus.

Hun hæfter sig ved, at de mange event-deltagere og Facebook-medlemmer har meldt sig selv.

“Disse kvinder er interesserede, åbne og opinionsledere. Jeg fik aflyst en kaffeaftale med en DR2-journalist, fordi hun ville til Primetime Kvinder-eventen,” siger Hanne Feldthus.

Og det bringer Hanne Feldthus videre til én ting ved Primetime Kvinder, som hun er ærgerlig over:

“Jeg er svært forbandet over ikke at være blevet inviteret med til eventen.”

I Børsen MedieMarked i dag fortæller Ogilvys landechef, Jimmy Schougaard, om tendensen i marketingafdelingerne til at se de 23-29 årige som en ønskemålgruppe. Og hvis de modne kvinder skulle blive overset, så er det i følge Schougaard ud fra en kold og kynisk betragtning af, hvad der kan betale sig.

“Når man sigter efter det ældre publikum, så misser man med sikkerhed det yngre publikum. Hvis man deriomd sigter efter det yngre publikum, så får man med stor sandsynlighed nogle af de kvinde over 45 med, som gerne vil holde sig unge,” siger Jimmy Schougaard.

Dén tilgang køber Hanne Feldthus ikke:

“Det er automatpiloten, der flyver dér. Vi kvinder har vores eget, selvstændige univers og gider ikke de 23-29 årige. Vi vil se modne profiler, der oser af power,” siger Hanne Feldthus.

Jeg plejer at sige, at man er i slutningen af 20erne, fra man er 18 til 68 år …

“Og det kan også være rigtigt, livsstilsmæssigt. Vi går i cowboybukser og til koncerter og fester, men dén livsstil giver ikke annoncørerne carte blanche til at tale ned til os. Vi er bedre begavede end som så,” siger Hanne Feldthus.