Annoncører savner digitalt lederskab

Claus Sølvsteen
Partner, Peytz & Co

Integreret markedsføring får topprioritet hos de store annoncører, men det er for komplekst til at være sjovt.

Den integrerede markedsføring handler om at bruge alle relevante kanaler – og om at gøre det konsistent og målbart. Og det er svært.

WFA, World Federation of Advertisers, har sammen med Naked Communications i anledning af konferencen Festival of Media i Montreux i Schweiz, der samler topfolk fra den globale marketing- og mediaverden, gennemført en lille undersøgelse blandt bureauer og marketingafdelinger, som klart viser store problemer – især med at demonstrere, at alle anstrengelserne faktisk kan betale sig.

Men først og fremmest er området vigtigt. Hele 80% af de adspurgte annoncører giver IMC (Integrated Marketing Communication)  top prioritet.

Til gengæld har de svært ved at holde overblikket. Og de efterspørger at bureauerne påtager sig rollen med at skabe overblikket og gøre det enkelt for annoncøren. Det er simpelt hen for komplekst til at det rigtig er sjovt. Og bureauerne er ikke dygtige nok, siger annoncørerne.

Det handler om at identificere sin succes, definere de rigtige KPI’er og måle dem løbende. Det er særligt svært for dem, der bestyrer et enkelt brand og som har mindre end en halv milliard kroner at annoncere for om året. (Jo, du læste rigtigt.) 

Lige så svært er det at bevise, at det hele nytter noget. Alle har brug for at vise ROI – og jo større et budget  man bestyrer, des sværere er det åbenbart. Således har virksomheder med et reklamebudget på mere end to milliarder dollars allersværest ved det.

Måske derfor er det også svært at få annoncørernes topledelse med på ideen. En topdown approach er nødvendig, hvis hele virksomheden skal kommunikere i alle kaneler. Men det er småt med det.

Og så er der forresten heller ikke nok dygtige folk, det kniber med at få de rigtige ideer og annoncørerne ved for lidt om deres kunder. Der er meget galt.

Så der er nok at gøre for det dygtige bureau. Undersøgelsens deltagere har et samlet marketingbudget på 32 milliarder dollars og du kan se en fin infografik af den her.

@solvsteen

Læs også:
Produktudvikling var den mest effektive pizza-markedsføring