Antallet af tablets er eksploderet på under et år

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Apple er fortsat helt dominerende på et apparat, som danskerne i den grad har taget til sig.

Hvis man har hørt til dem, der har undret sig over, hvad man skal med et apparat, der er en mellemting mellem en smartphone og en computer, så kan man godt pakke den skepsis sammen for danskerne ser ud til i den grad at have taget tablets til sig.

Det viser en analyse fra Index Danmark. I juni sidste år estimerede man, at 100.000 husstande havde en tablet. I dag er antallet tredoblet.

“Væksten i antallet af tablets på bare et enkelt år er helt exceptionel, og vi ser også en tendens til, at flere og flere danskere har deres helt egen personlige tablet. iPad er fortsat helt dominerende med en markedsandel på godt 80 %, mens Galaxy – på trods af fremgang – følger langt efter på andenpladsen med 9 %,” siger Morten Kromann-Larsen, direktør hos TNS Gallup.

Tendensen viser også, at kun et fåtal vælger tabletten, som device, fra igen, når den først er en del af den elektroniske hverdag.

Index Danmark har også analyseret brugen af smartphones, hvor der fortsat er massiv vækst.

Antallet af danskere, der ejer en smartphone, er på under et år øget fra 1,5 mio. til 2.1 mio. Den hastigst voksende målgruppe er de 15-19 årige, hvor 7 ud af 10 nu har en smartphone. Den unge målgruppe bliver, trods den hastige vækst, dog stadig overgået af de 25-29 årige, hvor 71 % ejer en smartphone. Den største vækst i smartphone ejerskab finder vi blandt kvinderne, som nu ligger på 48 %, – dog stadig med et stykke op til mændenes 56 %.

Også her fylder Apple med sin iPhone godt.