Apple lancerer discount iPhone

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og så er den i farver. Der mangler ikke hype, når Apple kommer med nye produkter. To nye designs af iPhone 5 er lanceret – men danskerne kommer til at vente lidt på dem.

Marketingmæssigt er Apple en case helt for sig selv. Firmaet skal bare invitere til et pressemøde, hvorefter hele verden går i gang med at spekulere over, hvad der kommer af nyt.

Tirsdag aften kl. 19 dansk tid var der så pressemøde i Apples hovedkontor syd for San Francisco og her blev ganske rigtigt præsenteret to nye iPhones. Om det så var visionært eller reelt lidt skuffende, hvad de kom med – det vil der sikkert også komme mange holdninger til herefter. Samsung præsenterede i sidste uge en telefon i armbåndsur, og i har øvrigt godt momentum på telefoner, så Apple ligner ikke nødvendigvis mere den, der sætter dagsordenen.

Men fakta er, at det blev til to nye iPhone 5: en billig, der vil komme i fem forskellige farver samt en opgraderet.

Fattigmands iPhonen er den såkaldte model 5C, som vil koste fra 99 dollar i USA. Den har en størrelse på 16 gigabyte, mens den dobbelte størrelse på 32 gigabyte vil koste 199 dollar.

Desuden præsenterede Apple også en efterfølger til iPhone 5, der blev lanceret sidste år. iPhone 5S kommer med en helt ny A7-chip. Det skulle angiveligt betyde, at telefonen bliver mere end dobbelt så hurtig som forgængeren.

“Forretningen er blevet så stor, at vi i år vil erstatte iPhone 5 med to nye designs,” sagde topchefen i Apple, Tim Cook.

Som sædvanligt fejlede selvtilliden ikke noget hos Apple, da de præsenterede selskabets produkter.

“iPhone 5S er den mest fremad-tænkende telefon, vi nogensinde har skabt. Det er den gyldne standard inden for smartphones,” sagde vicepræsident i Apple Phil Schiller

Ud over de to iPhones præsenterede Apple også det nye styresystem iOS7, der blev offentliggjort i juni. Styresystemet bliver frigivet 18. september.

iPhone 5C og iPhone 5S bliver frigivet den 20. september i USA og en række andre lande, hvor Danmark ikke er i blandt. Hvornår Apples nye telefoner kommer til Danmark er uvist, men til december bliver telefonerne frigivet i omkring 100 lande.

Investorerne tog dog ikke helt pænt imod nyhederne fra Apple, der med en billigudgave i plastik og flere farver vil henvende sig til flere købere. Selskabet er noteret i Nasdaq-indekset, og aktien lukkede med et fald på 2,3 procent og sluttede i kurs 494,64

/ritzau/