Award-vindende instruktør realiserer drøm og flytter til Los Angeles

Peter Engholm
25@mail.dk

Tore Frandsen har vundet både True Award og Creative Circle Award. Nu er den danske instruktør hyret af et internationalt produktionsselskab og rejser til Los Angeles.

En syngende lussing var sød musik for juryen ved Creative Circle Award sidste år, hvor Saatchis biografspot for Coca-Cola om at vise hensyn vandt guld i Film-kategorien. Og ved True Award senere på året fik filmen en shortliste og De Studerendes Pris.

Tore Frandsen er instruktøren bag Coca-Cola filmene, og i år har han gjort sig bemærket med Faxe Kondi-filmen for Bates og Michael Laudrup-filmen fra PFA, for Umwelt.

Nu kalder udlandet imidlertid for alvor på Tore Frandsen. Han har ganske vist haft flere job uden for landets grænser – bl.a. nedenstående Lego-film – men i næste måned flytter han og familien til Los Angeles. Han er nu tilknyttet produktionsselskabet The Sweet Shop.

”Jeg har altid haft en drøm om at bo i udlandet noget tid. Det bliver hardcore at komme ind på det amerikanske marked, men LA er et spændende sted at være, når man – som jeg – kan lide film og fiktion. Jeg leder altid efter den lille fortælling, der rører folk eller får dem til at grine,” siger Tore Frandsen.

Han og hans agent, Nina Fryland fra Storyroom, gik derfor i sommer i gang med at finde repræsentation til ham.

”The Sweet Shop er et produktionsselskab, der har vokset sig stort internationalt på relativt kort tid. De skal repræsentere Tore i det meste af udlandet, bl.a. Nordamerika, Australien, Asien og England, hvor han netop er blevet lanceret, inden turen går til det amerikanske marked. I resten af Europa repræsenterer jeg Tore,” siger Nina Fryland.

Instruktøren og agenten havde kontakt til flere produktionsselskaber, der ville signe ham internationalt. Og valget viste sig at være let, fortæller Tore Frandsen:

”The Sweet Shop har en unik kombination af være søde mennesker og virkelig proffe. De sørger både for, at man føler sig godt tilpas, og for at ens arbejde bliver vist til de rette. De har fået feedback fra en række reklamebureauer og justerer nu på nogle ting.”

Produktionsselskabet har kontorer i London, Los Angeles, Bangkok, Auckland, Sydney og Melbourne, og der har været positiv respons fra samtlige kontorer til at promovere den danske instruktør.

The Sweet Shop har bekostet Tore Frandsens visa, men opholdet er ikke mere permanent end, at turen i foråret går tilbage til Danmark, hvor der venter opgaver.

https://www.youtube.com/watch?v=znNju27f_EM

https://www.youtube.com/watch?v=pXTZMGJKcsI