Dobbelt guldvinder vender hjem fra Sverige

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En ansøgning forklædt som award gav Kristoffer Gandsager job hos Crispin Porter i Göteborg, og i sidste måned gav Creative Circle den dobbelt guld. Nu vender han tilbage til Danmark.

I disse dage, hvor svenske bureauer vanen tro skovler Cannes-løver hjem (i al fald så mange flere end danske, at de fleste er holdt op med at føre statistik), vender en dansk AD’er tilbage fra den svenske bureauverden.

En bureauverden, Kristoffer Gandsager i dagene op mod jul 2011 tog med charme og storm, da han afholdt en bureaukonkurrence ”Sweden’s Most Gästvänligä Agency”. Her dystede i alt ni bureauer på gæstfrihed og blev bedømt på bl.a. hvornår-kan-du-begynde faktoren.

Vinderen – af en hæklet pokal i gult og rødt – blev Crispin Porter + Bogusky i Göteborg i konkurrence med bl.a. Forsman & Bodenfors og Lowe Brindfors.

Ansøgningen-forklædt-som-awardshow  fik i sig selv awards: To guld i sidste måned ved  Creative Circle Award, hvor Kristoffer Gandsager var en populær vinder.

Denne popularitet kan den danske bureaubranche nu få mulighed for at vise på mere konkret vis, for Kristoffer Gandsager vender tilbage til Danmark og København – uden at have et job på hånden.

”Vi rejser hjem af flere årsager – først og fremmest fordi min kæreste har fået et nyt job i Dansk Arkitektur Center i København, og en pendlertilværelse var ikke holdbar – og nu var det vist hendes tur til at bestemme,” siger Kristoffer Gandsager.

Også afskeden fra det svenske bureau er lidt usædvanlig. Kristoffer Gandsager har netop skrevet jobopslaget til sin stilling – på dansk, for at give svenskerne lidt sjovt at skulle stave sig igennem. Det er samtidig en lille afskedssalut til Sverige.

”Jeg er sikker på, at en ny dansker er velkommen. Det har været en god oplevelse for begge parter, skulle jeg mene,” siger Kristoffer Gandsager.

Han har endnu ikke besluttet sig for, hvad der skal ske – han ”sysler med lidt forskellige ting” og lægger ud med freelanceopgaver, bl.a. for Crispin Porter + Bogusky.