Banal konstatering? Det virker at skrive ”klik her” i en bannerannonce

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bonnier har gennemført en omfattende analyse af 465 onlinekampagner – der giver input til, hvad der virker og ikke virker.

Konceptet er velkendt inden for den traditionelle reklame og adskillige mediehuse har praktiseret det: analyseret annoncer for at kunne fortælle annoncørerne om effekten af deres indrykninger og give gode råd om, hvad der virker.

Det har Bonnier også gjort på 904 annoncer i medievirksomhedens publikationer. Men nu har man også taget skridtet videre, og gjort det samme med 465 bannerkampagner.

“Umiddelbart er online-miljøet meget styret af klik-rater som effektmålinger. Samtidig er det et meget komplekst miljø i forhold til print-produkter, og derfor har det været et diskussions-emne, hvordan man egentlig skal analysere annoncer”, fortæller Bertel Voss, der har stået for analysen i regi af Peytz Analyse, der er en del af web-firmaet Peytz & Co.

Det er der selvfølgelig kommet en række konstateringer ud af. F.eks. viser det sig, at responsen øges med 10 pct. hvis der rent faktisk står “klik her” i en banner-annonce – selvom det jo helt oplagt er, hvad man kan gøre i en bannerannonce.

Responsen øges med 29 pct. hvis der sker noget interaktivt i en annonce – altså at man kan sætte et eller andet i gang inden for annoncen eller på sitet, før man går videre til det site, man gerne vil have folk over på.

“Det kan synes banalt. Men rent faktisk er det jo et kreativt diskussions-emne, om man skal skrive “Klik her”. Overordnet kan man sige, at effekten øges, hvis man sørger for at tænke indholdet af bannere i forhold til de sites, de skal anvendes på. Det er der heller ikke noget nyt i, for det har man også tidligere konstateret inden for print-verdenen.

Men det viser sig altså, at selvom man i online-miljøet har fået en række nye teknologiske muligheder, så er der stadig en masse basal viden, der er god latin og sund fornuft”, siger Bertel Voss.