Bark Copenhagen genopstået fra de døde

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

I hvert fald for en kort stund. Det viser sig, at bureauet havde et ukendt samarbejde med en meget kendt og stor global dansk virksomhed.

Short-listen til True Award rummer et meget usædvanligt bureaunavn, der optræder i en usædvanlig og hidtil ukendt sammenhæng.

Det drejer sig om Bark Copenhagen, der jo gik konkurs for lidt mere end et år siden efter igennem flere år at have været en del af et kontroversielt børs-projekt i USA, hvor man var blevet involveret med nogle typer, som ikke havde det bedste ry.

Bark Copenhagen og de mange medarbejdere, der hver dag mødte på arbejde for at præstere det bedst mulige for deres kunder, druknede lidt i denne sammenhæng, men de kunne åbenbart noget, som nu for en kort stund genopliver bureauet.

Den aktuelle film er instrueret af Kasper Wedendahl fra Bacon, mens bl.a. Jesper Hansen – nu hos Uncle Grey – var blandt de kreative. Short-listen er opnået inden for Visuel effects.

Det virkelig interessante er dog kunden. Filmen (se den her) er nemlig for Carlsberg. Og pay-off’en er “That calls for a Carlsberg” – den pay-off som i foråret blev præsenteret under massiv medieopmærksomhed som grundlaget for Carlsbergs første og største globale reklameindsats nogen sinde.

I foråret blev engelske Fold7 krediteret for kampagnen, men processen med at finde et nyt globalt bureau og udvikle en global platform startede allerede tilbage i slutningen af 2009.

Barks involvering er foregået i foråret 2010 og altså et år før, man rent faktisk præsenterede det nye koncept.

Noget kan således tyde på, at bureauet på en eller anden måde var i spil i processen.

Peter Brockdorff, der var adm. dir. for Bark Copenhagen, ønsker ikke at kommentere, hvad der foregik dengang. Men såvidt Bureaubiz erfarer, var det bureauets relation til det Atlanta-baserede bureau, Brighthouse, der skabte forbindelsen til Carlsberg.

Brighthouse er kendt som et rendyrket idé-bureau, og relationen til Danmark blev skabt af Peter Brockdorff og Daniel Soren, dengang Bark Copenhagen hed Livingbrands.

Hvorfor samarbejdet ikke udviklede sig videre, når man tager i betragtning, at man allerede dengang arbejdede med “That calls for a Carlsberg”, melder historien ikke noget om, og det er ikke lykkedes at få kontakt med nogen af de ansvarlige i Carlsberg.

Det forlyder dog, at den meget usikre økonomi i hele Bark-gruppen – og omtalen af den – kan have haft en indflydelse på, at Carlsberg søgte andre veje. Sikkert til stor ærgrelse for specielt folkene i Bark Copenhagen, for det ville have været et scoop af dimensioner at lande Carlsberg på globalt niveau – også selvom det skulle være i samarbejde med andre.

Om denne film var oplæg til noget mere, melder historien heller ikke noget om. Såvidt Kasper Wedendahl er orienteret, har den kun været anvendt internt.

Han karakteriserer filmen som udfordrende – men ikke så meget på grund af teknik. Godt nok er der en række elementer, der skal hænge og svæve i luften og som man skal have styr på – men det var først og fremmest en meget presset tidsplan, der skabte udfordringerne.