Bark har undladt at informere børsen om lukning

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Det har ikke skortet på pressemeddelelser til den amerikanske børs. Men at man lukker Bark Copenhagen og at den adm. dir. har sagt op – det har man foreløbig ikke fortalt

I går blev det meddelt at Bark Groups adm. dir., Anders Hageskov, har opsagt sin stilling, og at selskabet lukker Bark Copenhagen, som repræsenterede ca. halvdelen af selskabets aktivitet i 1. halvår.

Skal man dømme på kursudviklingen på OTC Bulletin Board, så var det gode nyheder. I hvert fald steg kursen – på et tidspunkt lå den så meget som 30-35 pct. højere under en noget større handel end normalt for den senere tid.

På den anden side – amerikanske investorer kender næppe noget til gårsdagens begivenheder. I så fald skulle de have læst danske medier.

Bark Group har nemlig ikke fundet anledning til at fortælle om nyhederne i USA.

Den manglende information skal ses i sammenhæng med, at Bark Group undervejs ellers har været meget flittig til at informere.

Selskabet har siden 1. januar lagt 40-45 pressemeddelelser og lidt mere end 20 officielle dokumenter på OTC.

Og det har været en blandet landhandel, hvor grænsen for, hvad der har været for småt, har ligget lavt. Da man vandt en bronze i Creative Circle Award for en plakat for sexstedet Body Bio, synes man f.eks. at det var noget investorerne i USA skulle have at vide.

En bronze er da fint – men ikke noget der i Danmark vil udløse den store opmærksomhed.

Den seneste meddelelse er fra d. 12. juli, hvor man fortalte, at selskabet nu var gået ind i diskussioner med et bureau i Malmø om en overtagelse.

Om dette fortalte den svenske Bark-chef, Niclas Fröberg, dog i går til svenske Dagens Media, at “Det fanns diskussioner och tankar kring något som inte blev av.”

Det er ikke første gang, at man har pralet med noget – og ikke fulgt op. Da Lars Hartmann og Lars Schmidt var startet hos Bark Copenhagen sammen med nogle kunder, pralede man med det. Men da de få uger senere forlod bureauet igen, var det åbenbart ikke en information, der var relevant.

Gårsdagens nyheder er ellers ikke uvæsentlige. Anders Hageskov nævnes i halvårsregnskabet for ca. en uge siden som en af de tre vigtigste medarbejdere, man er meget afhængig af – det nævnes under særlige risici – og Bark Copenhagen opgøres til at repræsentere ca. halvdelen af aktiviteten i 1. halvår.

Indtil sidste forår var Bark Copenhagen desuden eneste aktivitet i Bark Group.

Bureaubiz har spurgt bestyrelsesformand Bent Helvang, hvorfor man ikke har informeret OTC Bulletin Board om lukningen af Bark Copenhagen og Anders Hageskovs opsigelse, men han har ikke ønsket at kommentere på det.

Det står lidt uklart, hvilke regler, der gælder for information fra selskaber noteret på OTC Bulletin Board. Umiddelbart skulle der være en informationspligt, men der er ikke den samme overvågning på, om man lever op til reglerne.

Men havde det samme foregået på Københavns Fondsbørs er der ingen tvivl.

“Det er væsentlige nyheder for selskabet, og det ville have været direkte ulovligt ikke at informere Københavns Fondsbørs først,” siger chefredaktør hos Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen og fortsætter:

“Det her illustrerer, hvor amatøragtigt, det er foregået, og at man skal holde sig fra selskaber på OTC Bulletin Board med mindre man har et meget grundigt kendskab til dem.”

Det står i øvrigt fortsat uklart, hvordan Bark Copenhagen bliver lukket. Bent Helvang har oplyst, at der er tale om en likvidation, mens medarbejderne taler om, at bureauet er gået konkurs.

Det har ikke været muligt at få afdækket, om Sø- og Handelsretten har modtaget en konkursbegæring.