Bark’s B-aktionærer sælger ud

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Det drejer sig først og fremmest om de oprindelige ejere, der har aktier i Barks danske selskab.

De danske B-aktionærer i børsnoterede Bark Group Inc. har bedt om at få indløst deres aktier. Det kan komme til at koste selskabet lidt under 7 mio. kr.

Samtidig har Bark Copenhagens adm. dir., Peter Brockdorff solgt ud af sine aktier i Bark Group, fremgår det af en indberetning til OTC Bulletin Board, hvor selskabet er noteret.

B-aktierne er udstedt til først og fremmest de oprindelige ejere af Bark Copenhagen. Aktierne er udstedt i Bark Advertising, der er moderselskab for Bark Copenhagen og Bark Media, og ifølge regnskabet for Bark Advertising kunne B-aktionærerne kræve dem indløst pr. d. 1. juni i år.

Det har de så gjort og i regnskabet vurderes det, at indløsningen ikke kan komme til at koste over 6,753 mio. kr.

Nogle af de oprindelige ejere af Living Brands – det bureau der blev købt og omdøbt til Bark Copenhagen – forlod bureauet i 2009, hvorfor deres aktier har skullet købes tilbage.

Ifølge regnskabet for Bark Group for 1. kvartal i år, var man her i foråret endnu ikke færdig med dette. Det fremgår ikke nogen steder, om de 6,753 mio. kr. også omfatter disse beløb, og bestyrelsesformand Bent Helvang har ikke ønsket at kommentere oplysningerne i regnskabet.

Omkring de to udtrådte aktionærer, så skal betalingen ske over 8 rater, og man må formode, at det samme bliver tilfældet for de tilbageværende, så selskabet ikke her og nu skal rejse 6-7 mio. kr.

En af B-aktionærerne er adm. dr. Peter Brockdorff, og af en indberetning til OTC Bulletin Board fra midt i juli fremgår, at han har solgt en del af sine aktier i Bark Group.

Han havde 3,89 mio. aktier og solgt knap 550.000 for lidt under 300.000 kr.