Barks største kunde i stormvejr

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Totempo har måttet skære ned, og en anden af bureauets kunder befinder sig også i centrum af krisen. Men bureauet forventer kun en mindre negativ effekt. Børsnotering udvikler sig positivt.

Tiden har ikke været sjov på det seneste for det fremstormende autohjælps-firma, Totempo. En ting er, at firmaet har været i skærsilden i DR’s Kontant. En anden og mindst lige så slem ting er, at firmaet havde Roskilde Bank, og derfor er røget ud i finansielle problemer samt i denne uge har måttet fyre 48 medarbejdere.

Men hvis det ikke er sjovt at være Totempo, er det så sjovt at være firmaets reklamebureau?

Ikke nødvendigvis – og for Bark Copenhagen er der ydermere det problem, at Totempo i starten af året var bureauets klart største kunde med ca. 33 pct. af omsætningen.

Samtidig har Bark også den fynske bank Fionia på kundelisten – den bank beskrives i medierne lige nu som værende i alvorlige problemer.

Det er dog en fortrøstningsfuld Anders Hageskov, der er adm. dir. for Bark Group Inc. (Bark Copenhagens moderselskab), Bureaubiz får fat i.

“Ser man på aktiviteten i 4. kvartal i forhold til resten af året, så kan man se, at den er noget lavere. Det er dog ikke så slemt, som det ser ud, fordi der i forvejen ikke var ikke planlagt et så stort aktivitetsniveau på disse kunder”, siger Anders Hageskov og tilføjer, at det først bliver afklaret i januar, hvad der kommer til at ske på Totempo i 2009.

Han fortæller videre, at udsigterne for 2009 trods alt ser rimeligt gode ud.

“Vi har oplevet en markant vækst i første del af i år. Problemerne for Totempo og Fionia vil selvfølgelig have en vis indvirkning på vores årsresultat, men der er både gynger og karruseller. Midt i krisetiden er der også fuld tryk på new bizz aktiviteten. Vi er med i nogle ting, der ser lovende ud, og har allerede vundet nogle nye kunder. 2009 ser derfor rimeligt godt ud, og vi har da heller ikke måttet ty til nedskæringer i medarbejderstaben”, siger Anders Hageskov.

Bark Group Inc. har i et år arbejdet med at få en børsnotering i USA gennemført. Det er gået langsommere end forventet, og i mellemtiden er der kommet en finanskrise.

Men også her er Anders Hageskov fortrøstningsfuld.

“Først og fremmest ser det lige nu meget positivt ud, hvad angår den endelige godkendelse af børsnoteringen, som er nødvendig for at kunne rejse den ønskede kapital”, siger Anders Hageskov, der belært af erfaringen ikke vil udtale sig mere klart, før han har de endelige dokumenter i hånden. Han fortæller videre, at der trods finanskrise kommer positive meldinger om udsigterne til at finde investorer.