Barsk år for bureauet på den jyske hede

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Ikast-bureauet Ib & Co har haft et, sagt på jysk, ærgerligt regnskabsår. Kunder lukkede, sagde farvel eller droslede ned. Men siden dén åreladning er nye kommet til.

En begmand på godt to mio. kr. – så stort var underskuddet for reklamebureauet IB & Co i Ikast for regnskabet 2009/10, der netop er afsluttet. Året forinden havde givet et overskud på 333.000 kr.

Det forgangne år høvlede også betydeligt af bruttoavancen, der skrumpede 14 pct. til 17,9 mio. kr.

“Tabellen lyver som bekendt aldrig, og vi kan ikke være tilfredse med resultatet. Finanskrisen rakte længere, end vi havde forventet, og vi har ikke været i stand til at frigøre os for omkostninger i samme omfang, som aktiviteten dalede. Vi har haft et par kunder, der lukkede, vi har mistet et par stykker, og hos vores eksisterende kunder har oplevet mindre købsinitiativ. Alt dette har gjort newbizz-afhængigheden større end nogen sinde,” siger Mogens Sejer Iversen, direktør i IB & Co.

Andre bureauer har oplevet tilsvarende i krisen med kunder, der enten lukkede eller bremsede op – men det er ikke hverdagskost, at man samtidig må sige farvel til et webbureau. Det gjorde IB & Co halvvejs inde i regnskabsåret.

“CO3 er et velkørende webbureau, der hidtil har været vores datterselskab. Nu er det mere korrekt placeret i vores moderselskab, IB Gruppen, og er nu et parallel-selskab til os,” siger Mogens Sejer Iversen.

Salget af CO3 betyder, at resultatet – inkl. resultat af kapitalandele i tilknyttede selskaber – er et underskud på 3,2 mio. kr., hvilket er næsten 3 mio. kr. mere end året før.

I vil være blandt de tre bedste bureauer i Jylland i 2013 – sådan har målsætningen lydt. Gælder den stadig?

“Ja, den gør. Siden afslutningen af regnskabsåret er der kommet historisk mange nye kunder til, bl.a. Point S-kæden, Vestjyllands Forsikring, Woodways, Niebuhr Gears, Boligbeton, T-rex, Hydrocon og Eurotag. Dem skal vi have gjort lige så aktive som vores eksisterende kunder, der er kommet i gang igen. Disse aktiviteter gør, at vi skaber arbejdspladser – vi staffer stille og roligt op,” siger Mogens Sejer Iversen.

Han tør endnu ikke love et nulresultat for det aktuelle regnskabsår, men der arbejdes “stenhårdt” på det.

“Vi er ved at skabe solidt fundament for fremtiden, hvilket bestemt også har nødvendigt, når vi i det forløbne år blev åreladet,” siger Mogens Sejer Iversen.

Nøgletal for IB&Co

  • Bruttoavance 17,871 mio. kr. -14,1 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 714.840 kr. -3,8 pct.
  • Lønandel 65,9 (61,8)
  • Resultat af primær drift -2,231 mio. kr. (+0,333 mio. året før)
  • Resultat incl. resultat af kapitalandele i tilknyttede selskaber -3,209 mio.

    kr. (-0,286 mio. året før)