Bates-chef medstifter af nyt bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Dedication er navnet på et nyt bureau centralt i København med to partnere og to medarbejdere. Partnerne kender hinanden igennem Bates Y&R.

Et farvel til Bates Y&R, som om tre uger fylder 78 år, blev til et goddag til Dedication, der netop er kommet til verden.

Tegnestuechefen hos Bates Y&R, Cristina Vising, sagde op på bureauet før sommerferien, og nu er hun klar med produktionsbureauet Dedication, som hun har stiftet sammen med Benjamin Flamand, der ejer produktionshuset Scangrafia.

”Jeg brugte meget tid på at være chef, og ikke så mange timer på tegnebrættet. Scangrafia er underleverandør til Bates, fordi de er dygtige, og fordi prisniveauet ikke er så højt. Derfor kendte jeg dem – og Benjamin,” siger Cristina Vising, som før en håndfuld år på Bates har været på Partners og BBDO.

For at signalere, at det er nyt bureau, der også leverer til nye medier, er Scangrafia-navnet lagt til side til fordel for Dedication – og navnet skal ses i forhold til det faglige.

”Vores engagement er lidt nørdet, og dét lagt sammen med vores lange erfaring betyder, at vi er meget ærekære, hvad angår vores arbejde – spørg blot dem, vi har samarbejdet med indtil nu,” siger Cristina Vising.

Dedication er en prepress-virksomhed, der skal bistå bureauerne med spidskompetencer i bl.a. rentegning, 3D, retouch og slutproduktion. Benjamin Flamand siger:

”Antallet af discipliner, hvor man skal være nr. 1, øges konstant, og derfor fokuserer mange bureauer på egne kernekompetencer og på samarbejde med partnere og leverandører, der er nr. 1 på deres felt. Kort sagt: Outsourcing og samarbejde i netværk er vejen frem, når kravene skærpes.”

Det hidtidige Scangrafia flytter fra Amager, og ind – som Dedication – til en mere central placering på Købmagergade i København.

”Det går ofte stærkt, og kvaliteten i detaljen sikres bedst ansigt til ansigt. Derfor er vi flyttet ind til vores samarbejdspartnere, bureauerne,” siger Benjamin Flamand.

Dedication består – til at begynde med – af fire personer; to medarbejdere foruden de to partnere.