Bates jubler: Tæt på at vinde ny stor kunde

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet har vundet et offentligt udbud. Der er lige nu stand still periode, så kontrakten er ikke i hus endnu. Det tabende bureau vil holde fast i sin bemanding.

Det seneste år til halvandet har ikke været sjove for Bates Y&R, der tidligere i år måtte skride til afskedigelse af en halv snes medarbejdere.

Men nu er opmuntringen landet – i form af trafikselskabet Movia, som netop har afsluttet en længere proces.

Movia vil ikke udtale sig, fordi der lige nu er en stand-still periode. Det kræver reglerne for et offentligt udbud, og der må ikke skrives kontrakt i 10 dage fra, at de involverede bureauer er blevet informeret.

Kommer der en klage, kan der ikke skrives kontrakt før den er afgjort.

Så der er et forbehold, men den skulle være god nok, at Bates er udpeget som vinder af konkurrencen og hos et af de hidtidige bureauer, Bocca, bekræfter adm. dir. Morten Theil da også, at bureauet nu i sidste ende tabte konkurrencen til Bates.

“Ja, jeg kan bekræfte, at vi efter 4 måneders udbudsrunde må konstatere at vi formodentlig må overgive Movia til Bates, og vi vil godt benytte lejligheden til at ønske dem tillykke. Blandt 22 bureau-bejlere har vi været med helt frem til målstregen, og i sidste ende var det marginaler der desværre gjorde at projektet ikke gik vores vej. Selvom vi er glade for at have været så tæt på, så er vi selvfølgelig først og fremmest brand ærgerlige over at skulle sige farvel til Movia, som er en kunde, vi har haft i fem år,” siger Morten Theil og fortsætter:

“Vi startede sammen med Movia i det små, hvor vi arbejdede med budgetter, der ikke skulle i udbud. Det udviklede sig, og vi fik flere og flere projekter – også digitale, hvor vi bl.a. lavede Byturen, som blev en solid succes. Så man kan sige, at vi er vokset sammen med Movia, der efterhånden fik en størrelse, der gjorde at de måtte gå i offentligt udbud”.

Oprindeligt havde Movia to bureauer. Ud over Bocca samarbejdede man også med People Group, som blev sorteret fra meget tidligere.

Morten Theil erkender, at Movia er en tilpas stor kunde til, at det gør ondt – men det får alligevel ingen konsekvenser for organisationen.

“Vi har i den sidste tid oparbejdet et særdeles godt Bocca-hold, som vi ikke vil slippe nu. Derfor vil vi ikke røre ved bemandingen. I stedet vil vi sætte alle kræfter og ressourcer ind på at udvikle vores øvrige kunder samt skaffe nye og spændende projekter,” siger Morten Theil og tilføjer:

“Heldigvis har vi netop 3-doblet vores årsresultat i forhold til sidste år, så vi har nok sul på kroppen til at møde fremtidens udfordringer og muligheder”.

Konkurrencen har kørt mellem tre bureauer, der blev udvalgt efter prekvalifikationen. Ud over Bates og Bocca var det Ogilvy.

Det har ikke været muligt at få kommentarer fra Bates – men bureauet kan glæde sig over udsigten til igen at få en trafik-kunde på listen. Bates mistede sidste år DSB efter et langvarigt samarbejde, der jo som bekendt rummede en af de sidste 10 års største reklamesuccesser: Harry & Bahnsen.