Bates siger farvel til otte medarbejdere

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Stor nedgang i aktiviteten i år – primært hos Telenor – har fået bureauet til at skære ned. Bates har nu omkring 30 fastansatte.

2013 er ikke startet godt hos Bates Y&R. Bureauet har oplevet en faldende aktivitet – primært hos sin største kunde, Telenor, og det har nu fået den konsekvens, at man har opsagt otte medarbejdere.

Telenor er ellers netop nu aktuel med en stor netværks-kampagne, men det er &Co, der har skabt den overordnede position og reklamefilmen. &Co har desuden stået for den seneste erhvervs-kampagne.

“Vi har stået for retail-delen af netværkskampagnen, og Telenor er fortsat på vores kundeliste. Men vi kan ikke få noget klart svar på, hvad de regner med at skulle bruge hos os i år, og så er vi nødt til at reagere,” siger adm. dir. Jacob Hastedt.

Bates måtte i 2012 sige farvel til DSB og Danske Spil, men Jacob Hastedt understreger, at reduktionen alene handler om udsigterne for 2013.

“Vores 2012-regnskab bliver ikke prangede, men der er et plus på bundlinjen. Vi reagerer på, hvordan 2013 har udviklet sig, og at udsigterne er usikre,” siger Jacob Hastedt.

Med reduktionen er Bates nede på at være omkring 30 fastansatte medarbejdere mod omkring 50 for to år siden, og man skal 6-7 år tilbage for at finde et tilsvarende niveau.

Jacob Hastedt tror dog ikke på, at man igen vil komme til at se et Bates med 50 medarbejdere.

“Kunderne kan godt komme med store projekter – men der er færre af dem, som lægger et fast stort budget hos et bureau som vores. Jeg tror, vi vil finde et naturligt leje omkring 25-30 – men man vil kunne opleve perioder, hvor der samtidig sidder en masse free-lancere. Som kunderne agerer, så er vi nødt til at operere med mere fleksible kapacitets-omkostninger,” siger Jacob Hastedt.

På den baggrund har man også valgt at skære ned på bureauets kvadratmetre i Landemærket. Man har opsagt en hel etage.

Opsigelserne ligger inden for økonomi, it og produktion. Men også Jan Christiansen, og Thomas Tom Thomas, der kom til bureauet fra henholdsvis Facebook og Aller for et lille år siden som en digital oprustning har man valgt at sige farvel til.

“De har været fremragende til at løfte os digitalt og på sociale medier. Men vi må erkende, at vi som bureau har svært ved at sælge den slags specialkompetencer til kunderne, og derfor må vi sige farvel til dem,” siger Jacob Hastedt.

Ud over de otte opsigelser, har en enkelt valgt at sige op selv, og desuden er der et par stykker, der vil gå på efterløn, og som derfor stopper inden for det næste år.

Endelig har partnerkredsen også udvist “væsentlig løntilbageholdenhed i 2012 og 2013,” som det formuleres af Jacob Hastedt.