Umiddelbart vil man kalde Blackwood Seven for et mediabureau. Men der går noget helt galt, hvis man lægger bureauets regnskabstal ind i samme skabelon som alle andre bureauer.
Se blot disse tal:
- Omsætningen steg i 2014 med 11030 pct. til 71 mio. kr.
- Bruttoavancen pr. medarbejder blev næsten tre-doblet – til 112.333 kr.
- Underskuddet blev 16,5 mio. kr.
Forklaringen er, at Blackwood Seven nok er et mediabureau, men lige nu skal det økonomisk bedømmes som en tech entreprenør, og her gælder helt andre økonomiske spilleregler.
Forretningsmodellen bygger på investorer, der skyder penge i selskabet, som bruger dem på at udvikle produkter, der siden kan skaleres og blive til en god forretning. Den slags investorer er typisk venturefonde, som så vil sælge selskabet på et tidspunkt og dermed score en profit.
I det perspektiv er omsætningsudviklingen vigtigere end underskuddet, og budskabet fra en af Blackwood Sevens to direktører, Thomas Bertelsen, er da også klart.
“Vi udvikler os i henhold til de planer, vi har lagt,” siger Thomas Bertelsen.
I sidste uge kom det da også frem, at bureauet har fået tilført 50 mio. kr. i ny kapital og købt et tysk mediabureau.
Blackwood Seven oprettede i første del af 2014 Blackwood Seven Danmark med henblik på at skille udvikling og mediabureau-drift fra hinanden.
“Situationen vil i 2015 være sådan, at vi kommer til at have sorte tal i både Blackwood Seven Danmark og det tyske mediabureau,” siger Thomas Bertelsen og fortsætter:
“Til gengæld vil Blackwood Seven som udviklings-selskab også i årene fremover have underskud. Der er fortsat mange udviklingsopgaver i forbindelse med automatisering af hele mediabureau værdikæden og nye markeder, som skal erobres – så størrelsen af underskuddet vil afhænge af, hvor hurtigt vi rykker frem.”
Nøgletal for Blackwood Seven
- Omsætning 71,015 mio. kr.
- Bruttoavance 2,359 mio. kr.
- Resultat før skat -16,456 mio. kr. (-3,12 mio. i 2013)