Blackwood Seven nomineret til Dansk Erhvervs videnstafet

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Mediabureauet er med i Dansk Erhvervs hyldest til videnvirksomheder, der har udviklet state-of-the-art løsninger med stort, fremtidigt markedspotentiale.

Det halvandet år gamle mediabureau Blackwood Seven er stiftet på en vision om at sætte en ny dagsorden på mediemarkedet – det er således også en teknologi-virksomhed med fokus på udvikling.

Denne vision og teknologi har ikke kun tiltrukket investorer i form af Vækstfonden, Seed Capital og Sunstone Capital – nu anerkendes Blackwood Seven også af Dansk Erhverv som en af de seks virksomheder, der er med i opløbet om at overtage årets videnstafet.

”Videnstafetten er en fremadskuende pris og er sat i verden for at belønne og inspirere morgendagens højdespringere snarere end at klappe de allerede succesfulde på skulderen,” siger Rikke Sander Matjeka, der er konsulent i Dansk Erhverv.

Den 21. maj skal de shortlistede virksomheder på 20 min. overbevise juryen om, at netop deres virksomhed har den innovative karakter, som Videnstafetten belønner. Og den 3. juni på Børsen i København kåres to vindere, der får depechen i hånden og løber videre med Videnstafetten 2015.

Om Videnstafetten

Dansk Erhvervs pris tildeles danske, videnintensive virksomheder, der tænker nyt, står på spring til at indfri et betydeligt forretnings- og markedspotentiale, og som ikke er bange for at gå nye veje.

Stafetten gives i to kategorier.

De nominerede i ”viden, forretningsudvikling og kreativitet”

  • Blackwood Seven: Har udviklet et datadrevet medieplanlægningssystem, der på baggrund af statistisk modellering giver medieanbefalinger om, hvor annoncøren skal reklamere for at opnå bedst mulig effekt af en given kampagne.

  • Sitecover: Har udviklet et nyt koncept for overdækning af byggepladser, der både skærmer byggeriet for alle typer vejrforhold, samt indbygget i konstruktionen leverer krankapacitet til hele byggepladsen. 

  • Bystrup: Designer og udvikler elmaster til det globale marked. Nomineret for deres designs, der fylder mindre i landskabet, er mere miljøvenlige og reducerer magnetfeltet, der kan have betydning for sundheden i nærområdet.

De nominerede i ”teknologi, data og digitale løsninger”

  • Vivino: Har udviklet verdens største vin-app til smartphones med den største database over vin. Databasen baserer sig på bedømmelser fra verdens største online community af vininteresserede, der bruger smartphonen til opslag og bedømmelser. 

  • Labster: Udvikler spilbaserede virtuelle 3D laboratorie simulationer til undervisning verden over. Det øger udbyttet af undervisningen markant og reducerer udgifter til laboratorieforsøg.

  • Blueprinter: Har skabt en ny banebrydende teknologi til 3D print, der er markant billigere end 3D printere med samme funktioner, samt desuden kan anvendes uden instruktion og i almindelige kontormiljøer.