Blarke Sonne Levring konkurs

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bankerne lukkede for kassekreditten, og så var det ligegyldigt, at produktionsselskabet melder om fremgang i både 2008 og starten af 2009.

Finanskrisen og den islandske økonomiske nedtur var for skrap kost for produktionsselskabet BSL (Blarke Sonne Levring). Selskabets bestyrelse har derfor nu indgivet en konkursbegæring til Sø- og Handelsretten.

En udvikling der selvsagt ærgrer den daglige leder, Rasmus Ejlers, utroligt meget.

“Jeg tog jobbet, fordi jeg mente, at der var et solidt fundament for selskabet. Der var underskud, men vi har rent faktisk opnået en solid fremgang i 2008, og i de første måneder af i år har vi opnået overskud på driften”, siger Rasmus Ejlers.

Blarke Sonne Levring har som udgangspunkt været ejet af de islandske selskaber Baugur og 365 Media, der som bekendt er og har været inde i voldsom økonomisk turbulens. Samtidig bliver selskabet ramt af finanskrisen generelt, fordi bankerne har trukket kassekreditten. Bestyrelsen har forsøgt at rejse ny kapital, men har måttet opgive, og kaster derfor håndklædet i ringen nu.

Konkursen går samlet ud over fem faste medarbejdere. To er dog allerede opsagt inden konkursbegæringen.

For Rasmus Ejlers venter Lønmodtagernes Garantifond nu.

“Jeg har nogle ting der skal rundes af – bl.a. at få kommunikeret ordentlig med de leverandører, der kommer i klemme på konkursen. Jeg har selvsagt ingen indflydelse på de økonomiske dispositioner mere, men jeg er utroligt ked af det over for dem”, siger Rasmus Ejlers.