Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

December blev en gyselig måned for de danske ugeblade med årets hidtil største fald. Børsen fører an på fald blandt dagblade.

Historien i de månedlige Udgivererklæringer fra Dansk Oplagskontrol er normalt meget statisk. Faldende oplag over det meste.

Men i december var tallene særligt kedelige for de danske ugeblade. Samlet faldt deres oplag med næsten 10 pct., og det er det største fald i år.

Kun et enkelt – Allers 7 TV-dage gik mod strømmen, men det fylder ikke meget, og Aller-titler som Kig Ind og Ude og Hjemme måtte notere fald på henholdsvis 25,1 pct. og 14,1 pct.

I sammenligning med ugebladene var dagbladenes samlede fald på 3,8 pct. moderat. Mest bemærkelsesværdigt blandt dagbladene er, at Børsen fører an med et fald på 12 pct. Avisen har ellers gennem en årrække ligget i næsten konstant vækst, men den udvikling er stoppet i 2. halvår – med december som den værste.

En anden bemærkelsesværdig ting er, at Politiken i december opnåede et lille plus, så avisen igen kom over 100.000 i oplag. Berlingske tabte 5 pct. og er nu under 100.000 mærket.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club