Brancheklip fra torsdagens aviser

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Om butikker, der bliver til gallerier, Google der skal sælge Gyldendals bøger, Copenhagen Capacity, der har fået Nivea til at slå sig ned i København. Samt om Sune Bang, der udtaler sig om bankernes satsning på relationer.

Grænsen mellem mode, butik, kunst og galleri flyder sammen og detailhandlens flagskibsbutikker på de dyreste modestrøg er fyldt med dyr kunst og indrettet af arkitekter.

Louis Vuitton-butikken på New Bond Street er et eminent eksempel på tidens store tendens inden for shopping. Butikken er nemlig fyldt med værker af Basquiat, Jeff Koons og en gigantisk skulptur af japaneren Takashi Murakami. Desuden er der en bar, hvor man kan sidde og betragte tasker, der kører forbi på en baggrund lidt som et skydetelt i et tivoli samt et bibliotek proppet med lækre bøger.

Fænomenet bliver skildret i en ny bog fra forlaget Taschen “Shopping Architecture Now” af forfatteren Philip Jodidio. Bogen beskriver, hvordan design og indretning af butikker i dag tiltrækker de store arkitekter som aldrig før.

“Forbrugerne forventer at blive involveret og underholdt. Brands er ikke længere det eneste lokkemiddel. Detailhandlen har udviklet sig til at blive et meget mere komplekst miljø, som kan fremprovokere kundernes følelser”, sagde forfatteren Sara Manuelli, da hun for noget tid siden udgav en anden bog om fænomenet: “Design for shopping. New retail interiors” (Børsen Pleasure, p. 24).

Google sælger Gyldendals bøger

Google og Gyldendal har indgået en aftale, så det fremover er muligt at finde Gyldendals bøger i Google books, læse 20 procent af en bog og dernæst købe bogen.

Gyldendal mener, at det vil give en bred markedsføring af forlagets bøger (Berlingske p. 24).

Copenhagen Capacity har fået 43 nye virksomheder til hovedstadsområdet

L’Oréal og Beiersdorf (Nivea) har nedsat sig i hovedstadsområdet sammen med 41 andre nye virksomheder. Det har givet 1.184 nye arbejdspladser og 3,6 mia. kroner i udenlandske investeringer, viser Copenhagen Capacity’s årsregnskab, der offentliggøres i dag.

Copenhagen Capacity har til opgave at markedsføre hovedstaden overfor udenlandske investorer og virksomheder (Berlingske Business, p. 4-5).

Branchefolk i medierne

Bankerne er nu begyndt at konkurrere på de bløde værdier, så som at skabe gode relationer til kunderne.

“Det er klassisk PR”, siger Sune Bank, adm.dir. i Kommunikationsbureauet København, og fortsætter:

“Bankerne skal have rettet op på deres image, og det her er en kalkuleret reaktion på fornemmelsen af, at man ikke kan stole på, at banken bakker op, når man har brug for det” (Berlingske Business, p. 7).