Branchens laveste lønninger i selskabet bag nyt storbureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Notabene.net, der er udgangspunktet for det nye storbureau, Guava, havde i senest kendte regnskabsår en gennemsnitsløn på under 300.000 kr. Men bureauet har ændret sig markant siden aflæggelsen af regnskabet.

Ambitionerne i Danmarks nye storbureau, Guava, synes omvendt proportionelle med lønningerne. I hvert fald at dømme efter det senest tilgængelige regnskab i Notabene.net, som er det, der ligger på Guavas hjemmeside.

Guava udspringer af den digitale verden – med Notabene.net som udgangspunkt for børsnotering og opkøb. Dette bureau har først og fremmest haft en forretning på søgeords-marketing. Men budskabet er nu, at Guava er et nyt bureau, som med udgangspunkt i den digitale verden arbejder med både strategisk og kreativ udvikling i konkurrence med andre aktører i bureau-branchen.

I regnskabet kan man konstatere, at Notabene har oplevet en bemærkelsesværdig vækst på over 200 pct. i bruttoavance. Medarbejdertallet er også steget markant – fra 32 til 77 – og de har i gennemsnit fået en lønfremgang på 18 pct. Men det er fra et lavt udgangspunkt. Lønnen nåede med den solide fremgang op på 287.558 kr. – og det er det laveste i branchen. I hvert fald blandt de 70 bureauer Bureaubiz følger. Her er gennemsnittet lidt over en halv million kr.

Men kan man konkurrere med andre bureauer om de bedste hoveder, hvis man kun lønner 60 pct. af branchens gennemsnitlige niveau?

Nej, lyder det klare svar fra Torben Aagaard, der er chief strategic officer.

“Vi lønner i forhold til markedet på hver enkelt individ og vi har et bredt felt af kompetencer siddende. Vi er ikke interesseret i at hæve branchens niveau, men vi er heller ikke interesseret i at sænke det. Vores lønninger sker på markedsvilkår, og vi oplever da heldigvis også en stor interesse for og søgning til os”, siger Torben Aagaard.

Der er da heller ingen tvivl om, at bureauet allerede nu har udviklet sig meget i forhold til afslutningen på regnskabsåret sidste sommer.

Allerede nu er man oppe på over 200 medarbejdere, og alene på 9 måneder har man realiseret en bruttoavance på 78,5 mio. kr. mod 46 mio. for hele året i Notabene.

Kigger man på et af de seneste tilkøb, Cubizz, ser lønforholdene da også anderledes ud. Det seneste regnskab er for 2006 og her var gennemsnitslønnen 426.128 kr. efter en vækst på 6,6 pct.