Branding-ekspert: B&O kommer ikke i mål med Paul McCartney

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Hvis B&O vil stå for innovation og nytænkning i sine produkter, så bør markedsføringen også være innovativ og nytænkende.

To danske brands – to store internationale stjerner. Og dermed også to ambitiøse marketing-tiltag. Men også to meget forskellige udfald.

Mens Bestseller og &Co har opnået stor anerkendelse for Christopher Walken kampagnen, så ser B&O ud til at halte noget mere med deres samarbejde med Paul McCartney.

Det mener i hvert den danske branding-ekspert, Rasmus Bech Hansen, fra det engelske branding-bureau, Venturethree. Han mener kort og godt, at de ikke kommer i mål.

Ingen tvivl om, at Paul McCartney er en megastjerne, og at det derfor i udgangspunktet er en ambitiøs satsning. Han er første kunstner i The Living Room Tour, der er udviklet af engelske BBH, som er et af verdens mest anerkendte reklamebureauer. Det var således også et ambitiøst valg, da B&O valgte dem som deres bureau-partner.

Foreløbige status er to film-lanceringer.

  • Paul McCartney taler om musik og lyd i et 10 min langt interview på Youtube. Han er bragt i spil i forbindelse med lanceringen af B&O’s første trådløse højtalere.
  • Ved siden af dette interview har man så i B&O valgt at producere en egentlig lancerings-film i et direkte samarbejde med det lille danske produktions-selskab, Drama Deluxe, som tidligere på efteråret i en stort opsat artikel i Børsen proklamerede, at de kunne producere meget billigt.

Drama Deluxe har produceret en række andre film, som alle er relativt traditionelle og corporate-agtige i deres udformning.

Rasmus Bech Hansens tilgang til B&O handler om to spor. Dels manglende ambition i eksekveringen. Og dels en betydelig skepsis over for valget af Paul McCartney.

Men der er et fælles træk bag begge spor.

“B&O gør mange rigtige ting med deres produkter. De nye trådløse højtalere er innovative og spændende. Lanceringen af B&O Play, der skal gøre mærket mere tilgængeligt for yngre målgrupper, er også en spændende tilgang. Men hvis man vil stå for noget innovativt og nytænkende, så nytter det ikke at bruge ordene – markedsføringen skal også opleves som innovativ og nytænkende,” siger Rasmus Bech Hansen.

Han er således voldsomt skeptisk over for, om Paul McCartney har den profil.

B&Os topchef har ellers fremhævet, at Paul McCartney har fået en renæssance i USA og Asien, og det passer godt til selskabets ønsker.

“Men at der skulle være et par stykker i USA og Asien, som passer til deres kommercielle mål, overbeviser mig ikke om, at Paul McCartney er et rigtigt valg. B&O har et kommercielt mål om at få fat i yngre målgrupper, og så må man også vælge stjerner, der rummer den profil – og det gør Paul McCartney indiskutabelt ikke,” siger Rasmus Bech Hansen og fortsætter:

“Jeg ser B&O’s grundlæggende problem således, at de skal lære at behandle deres marketing på samme måde, som de behandler deres produkter. Det ser ud som om, de ønsker at bevæge sig ud af et spor omkring en slags branded content. De er ambitiøse med deres produkter, og så skal de også være tilsvarende ambitiøse med deres markedsføring. Hvis deres produkter skal opleves som ekstraordinære, så skal f.eks. en film også opleves ekstraordinær. Deres kommunikation skal være noget som folk har lyst til populært sagt at “købe” ind på lige som de skal betale en høj pris for produkterne.”