Brobyggere søger et sted at bygge broen

Peter Engholm
25@mail.dk

Agillic sælger software til integreret markedsføring – og søger tilsvarende integration med bureau- og kundesiden. Det seneste år er turen gået rundt til de forskellige bureautyper og annoncører.

Agillic har til huse på Christianshavn, Overgaden Neden Vandet, og så giver det god mening at tale om både kanaler og broer – og softwareselskabet vil mægtig gerne bygge bro, ikke bare mellem de enkelte mediekanaler, men også mellem bureauerne og deres kunder.

Men selv om Agillic blev stiftet i 1999, så er det mindre end et år siden, at bureauerne og deres kunder kom i søgelyset.

“Agillic var softwareselskabet, der i 1999 gjorde Boogie TV til det første interaktive tv, med sms’er og onlineprofiler. Club Blah Blah, det senere CBB Mobil, fik sin infrastruktur, billingsystem og kundeinterface med online selvbetjening fra Agillic. Vi arbejdede kun med teleselskaber, med multikanalløsninger via bl.a. mobil og online. Det var – og er – software til markedsføring, og selvfølgelig ikke kun til teleselskaber, så i foråret 2008 gik vi bredere ud,” siger Peter Schlegel, der er director of strategy and business development i Agillic Ltd,

Målgruppen er bureauerne og deres kunder, og selv om produktet er komplicerede værktøjer, så har tilgangen ikke nødvendigvis været tekniktung.

“Hvis vi gav den som IT-konger og software-baroner, så ville vi bare blive affejet som glade tekniknørder. Vi ville ud til eksperterne på markedsføring, bureauerne, for det er dem, vi skal samarbejde med om integrerede løsninger. Vi startede med dialogbureauerne, som i den grad forstår 1-til-1. Men ikke alle er med på de digitale medier, og spørgsmålet er bl.a. hvordan man får konverteret fra DM til web. Herefter gik vi til en lang række webbureauer, der på deres side kan have svært ved at følge et interaktionsforløb. Nogle bureauer kan godt se, at dialogen bliver digital, og at det digitale bliver personificeret”, siger Peter Schlegel, der kom til Agillic fra netop dialogdelen hos Kunde & Co.

Digital og dialog er ifølge både Gallups og Megafons trendanalyser blandt de få discipliner, der kan se 2009 i møde relativt roligt.

Men det er nok stadig ikke de bureautyper, der har mest at skulle have sagt over for kunden?

“Ikke endnu! Og derfor gik turen videre til mediabureauerne og reklamebureauerne. Og langt de fleste bureauer vi har talt med er interesserede i at bygge bro mellem kanalerne, for de ved jo også godt, at dét gør kampagnerne mere effektive. Men reaktionen har ofte været “Er vores kunde klar til det?” Så er vi endt hos kunden, der typisk har reageret med et “Men er vores bureau klar til det?”. Så det har med andre ord krævet lidt energi at finde de skarpe bureauer og de skarpe annoncører”, fortæller Peter Schlegel.

Brobyggerne har således tilbragt en stor del af det seneste år på gøde jorden – bygge landanlæggene til broerne, om man vil – og umiddelbart skulle man tro, at konjunkturerne gjorde parterne venligt stemt over for den interaktive, integrerede marketing.

“Vi har bestemt projekter kørende, hvor vi har vores værktøjer placeret i bureauerne. Og hvor 10 kr. af marketingbudgettets 100 kr. før gik til online, er det måske 20 kr. ud af budgettets 80 kr., som går den vej. Men det nytter ikke, hvis man bare køber søgeord og bannere for alle pengene. Online-elementerne skal tale sammen, og online skal hænge sammen med resten – alle kommunikationskanaler er hooket op på et interaktivt bibliotek. Alle ved godt, at man misser forbrugerne ved at tænke kanalspecifikt. Men flere steder bruges denne viden kun til båltaler – vores opgave er at få det til at ske i virkeligheden,” siger Peter Schlegel.