Bureau hjælper den første danske astronaut

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Den første danske astronaut er en af de store historier i disse dage. Han har også et website – skabt af et dansk bureau.

I morgen, onsdag den 2. september 2015, kl. 6.37 sendes den danske astronaut, Andreas Mogensen, ud i rummet som den første dansker nogensinde.

Det digitale bureau, Adapt, har designet og udviklet det officielle danske website, rumrejsen.dk.

Rumrejsen.dk er et undervisningssite rettet mod elever og undervisere. Sitet skal fortsætte og have et liv efter, at Andreas Mogensen er kommet ned på jorden igen, hvilket han gør lørdag den 12. september.

For den danske austronaut er håbet, at websitet vil motivere nogle flere børn til at blive astronauter ligesom ham selv.

Elever og undervisere på f.eks. gymnasier kan nemlig arbejde med rumfart på tværs af studieretninger og i samarbejde med danske rumfartsvirksomheder.

Opdragsgiveren til rumrejsen.dk og Adapt er NTS-centeret, det nationale center for undervisning i natur, teknik og sundhed.

Andreas Mogensens mission, der har fået navnet Iriss, har til opgave at bytte et Sojuz-fartøj ud med et andet halvvejs på vej til rumstationen ISS.

Opgaven for Andreas Mogensen er at føre det ’gamle’ fartøj tilbage til jorden.

Samtidig tager han Sojuz-kaptajn Gennady Padalka med tilbage og når han lander vil han være den person, der har tilbragt længst tid i rummet, nemlig 894 dage.