Bureau med ukrainske ansatte lancerer bred hjælpeindsats

Peter Engholm,
journalist

Shape har et krisehjælpsprogram til ukrainske medarbejdere og vil med en særlig indsats i Ukraine rekruttere flere medarbejdere – og få både dem og deres familier til landet.

App-bureauet Shape har i årevis haft medarbejdere fra Ukraine, og krigen i landet har sat gang i en indsats på to områder; over for nuværende medarbejdere og deres familier og over for tech-medarbejdere i Ukraine.

Søren Ulrikkeholm, der er operations director i Shape, forklarer:

”Vi har medarbejdere fra Ukraine på bureauet, der er stærkt påvirket. Vi har også russere, og til de medarbejdere – og deres pårørende – har vi sammensat et krisehjælpsprogram. Vi har hyret professionel hjælp, som medarbejderne kan trække på.”

Hjælpen omfatter også et tilbud til de ukrainske medarbejdere om, at de kan få flyttet deres familie op til Danmark. Bureauet har længe haft nære bånd til landet, og dem ønsker man ikke kappet. Tværtimod:

”Vi lancerer netop nu en særlig indsats over for tech-medarbejdere i Ukraine. Vi slår job op i landet og gør på en række lokale platforme opmærksom på opslagene. Det er en form for fast track-indsats – vi kan ikke love et job eller særlige fordele, men vi garanterer ansøgerne en lynhurtig behandling og et svar. Vi er med i et program, der sikrer hurtig visum-ansøgning, og vi betaler for, at de nyansatte kan komme til Danmark,” siger Søren Ulrikkeholm. 

Hvor mange medarbejdere kan I ansætte?

”I lighed med andre tech-virksomheder er vi udfordret på rekrutteringen, så hvis vi får de rette kombinationer af kompetencer, kan vi ansætte 10-20 ukrainske medarbejdere,” siger Søren Ulrikkeholm.

Hvad hvis I med jeres indsats får flere kvalificerede ansøgere?

”Så har vi et stort netværk – og København er en lille by; vi kender vores kolleger og vores konkurrenter, og det ville glæde os at sætte dem i forbindelse med gode folk fra Ukraine,” siger Søren Ulrikkeholm.

Shape-gruppen har i alt 180 medarbejdere fra flere end 30 forskellige nationer.