Bureau med vokseværk må flytte

Peter Engholm
25@mail.dk

Fra 5 til 65 medarbejdere på 6 år – det er en positiv historie om vækst, og en negativ én om plads. Derfor flytter digitalbureauet til en bygning med røg-historie.

Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere domicil i Højbjerg har fået ny ejer i form af digitalbureauet Novicell.

Pladsen på den nuværende adresse på Oddervej – ligeledes i Højbjerg – er brugt op.

”Vi har næsten ansat en ny medarbejder om måneden de seneste seks år, og nu er pladsen altså blevet for trang på vores nuværende adresse. Derfor har vi længe været på jagt efter et nyt domicil, hvor der er plads til, at vi fortsat kan vækste”, siger Per Kichner, direktør i Novicell.

Bureauet har købt industribygningen, der har stået tom siden udgangen af 2009, hvor Skandinavisk Tobakskompagni definitivt lukkede ned for produktionen af cigaretter i Aarhus.

Inden Novicell flytter ind, skal bygningen – udover sandsynligvis at blive luftet lidt ud – igennem en større renovering.

Novicell er vokset fra 5 til 65 medarbejdere på 6 år, og de nuværende 800 kvm bliver ved årsskiftet vekslet til det tredobbelte – med plads til ca. 165 personer i alt.

Selv om bureauet fortsat skal vokse, så vil man ikke kunne fylde industribygningen helt ud på egen hånd, og ekko-effekten vil være udtalt til at begynde med.

”Vi undersøger derfor mulighederne for at etablere et kontorfællesskab, hvor mindre virksomheder kan etablere sig og samtidig nyde godt af de faciliteter, som vi som en større virksomhed tager med”, siger Per Kirchner.