Bureau skaffede fodbold-EM til Danmark

Peter Engholm
25@mail.dk

København bliver en af 13 værtsbyer til EM i fodbold i 2020. Ansøgningen bliver beskrevet som nytænkende – og er blevet til med hjælp fra et PR-bureau.

København blev fredag eftermiddag valgt af det europæiske fodboldforbund, UEFA, som en af de i alt 13 værtsbyer til EM i fodbold 2020.

Bag den danske ansøgning står Dansk Boldspil-Union, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Og UEFA har ikke kun kvitteret med et med-værtsskab, men også karakteriseret ansøgningen som ”nytænkende”.

Det er kommunikationsbureauet Mannov, der har stået for strategiprocessen og den kreative del af ansøgningen, og adm. direktør Reinholdt Schultz siger:

”Det, vi har hørt fra DBU, er, at den kreative del af ansøgningen har indfanget præcis de tendenser, som UEFA gerne ville italesætte med det særlige koncept for 2020-slutrunden, og at Danmarks koncept har skilt sig markant ud fra de øvrige lande og været omtalt som ”vejen frem””, siger Reinholdt Schultz, adm. direktør i Mannov.

Konceptet har bevidst været et mix af at kigge tilbage – og hylde 60 års fodboldkultur med UEFA – og skue frem – ved at sætte nye standarder for fodbold i Europa.

”Arrangørerne ønsker – med værtsskabet af EM 2020 – at give noget tilbage. Ansøgningen lægger op til at samle europæerne om at give fodbold en ny og central rolle i fremtidens Europa. Det gælder eksempelvis i forhold til sundhed, hvor danske forskere har dokumenteret, at fodbold er særdeles velegnet til sygdomsforebyggelse. Det gælder også i forhold til inklusion, hvor fodbold på tværs af kultur, alder og niveau har vist sig at være et stærkt samlingspunkt,” siger Reinholdt Schultz.

En stor europæisk begivenhed på dansk jord – med Wonderful Copenhagen som medarrangør – kan måske give nervøse budget-trækninger hos nogle – med et kig tilbage på Melodi Grand Prix’et …

”Eurovision Song Contest blev bygget op fra bunden, mens arrangørerne af Euro 2020 tager det, som eksisterer i København til den tid,” siger Reinholdt Schultz og tilføjer:

”Danmark har en helt unik og velorganiseret fodboldkultur med mange frivillige kræfter, som helt sikkert har en stor del af æren for, at EM i fodbold kommer til Danmark. Det samme gælder for vor hovedstad København, der med sin gode infrastruktur, trygge rammer og et stærkt internationalt brand, er en attraktiv værtsby for UEFA EURO 2020.”