Bureauer opruster på influencer marketing

Zandra Damsgaard
zandra@bureaubiz.dk

Influencer marketing hitter, og flere bureauer afsætter nu medarbejdere til udelukkende at beskæftige sig med at matche meningsdannere og annoncører.

Influencer marketing vil udvikle sig eksplosivt, forudsagde eksperterne i 2016, hvor blandt andre Ogilvy, & Co og Robert Boisen & Likeminded meldte sig under fanerne, og flere bureauer har ladet ordene følge af konkret handling.

Mediacom har således ansat en dedikeret influencer marketing-medarbejder, og Hjaltelin Stahl har oprettet en egentlig influencer-afdeling med p.t. tre ansatte.

”Vi er nu tre fuldtidsansatte i vores influencer-afdeling, og det er jo et bevis på, at Hjaltelin Stahl har en stor og stigende tro på influencer marketing,” lyder det fra Alexander Philip Sekjær, der er head of influencer marketing & activation og ansvarlig for den nye afdeling.

Han fortæller, at idéudvikling, eksekvering og tracking sker i et tæt samarbejde mellem influencer-afdelingen og kollegerne i ’social’.

Foruden Alexander Philip Sekjær, der har en fortid i Naked Communications i København og London, består Hjaltelin Stahls influencer-trekløver af Robert S. Preuss med Maze og Bloggers Delight på CV’et og Katrine Thamdrup, der kommer fra Very.

Et uopdyrket marked
Hos Mediacom er billedet det samme, og Lotte Hauge Albertsen tiltrådte ultimo af 2016 med influencer marketing som sin altdominerende opgave.

Ifølge Rasmus Fisker, der er content & strategy director hos Mediacom Beyond Advertising, er der stor efterspørgsel på hjælp til influencer marketing, blandt andet til at koordinere og finde den rette pris:

”I vores optik var der behov for en højere grad af professionalisering på influencer-området. Mange virksomheder og bureauer har for eksempel haft svært ved at vurdere, hvornår de betaler for meget for influencer-samarbejder, og hele prissætningen har lidt været det vilde vesten. Samtidig skal valget af influencer være mere strategisk funderet. Markedet er stort med mange variationer, og det giver muligheder for kunderne både i forhold til udvælgelse og forhandling.”

Rasmus Fisker fortæller til Bureaubiz, at der med influencers endnu er tale om et uopdyrket marked, og at influencers i nogle tilfælde resultatmæssigt kan være en mere effektiv platform end traditionelle medier.

Mediacom kører i øjeblikket en kampagne med United International Pictures og har opnået gode resultater med influencers i forbindelse med animationsfilmen ’Syng’.

Tænkes ind ved rekruttering
Dentsu Aegis Network-bureauet Vizeum har en strategisk specialistenhed, som udelukkende arbejder med social media og influencer marketing-strategi, og influencer marketing tænkes desuden ind i forbindelse med rekrutteringen af nye medarbejdere:

”Hos os er det afgørende, at vi rekrutterer folk, der, foruden at være specialist på alle sociale medier, herunder influencer marketing, har en bredere medieforståelse og hermed kan sætte influencer marketing ind i konteksten af vores kunders overordnede mediemix. Vores folk skal kunne se og forstå, hvordan influencers spiller sammen med vores kunders andre marketinginvesteringer og formå at binde disse ting sammen, så vi maksimerer effekten på tværs af alle kampagnernes mediekanaler,” siger head of social & content i Vizeum, Rikke Højris Bæk.

Influencer marketing spiller på samme måde en rolle på helt generelt plan hos Mindshare, der tilmed kalder fænomenet for et ’kompetenceområde’.

”Vi har haft fokus på influencer marketing længe. Det er noget, vi laver hele tiden, og vi har på den måde ikke haft behov for at styrke området yderligere. Men der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se mere af det i de kommende år,” lyder det fra Mikkel Rossing, der er head of strategic partnerships.