Bureauer skal i gang med at aktivere Danske Banks nye sponsorat

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Danske Bank skal betale 72 mio. kr. for 4½ år som hovedsponsor for fodboldlandsholdet, og det skal bruges til meget mere end at få sit navn på trøjerne.

Danske Bank var så klar, som virksomheden overhovedet kunne være til at blive ny hovedsponsor for fodboldlandsholdet. Derfor tog det under fire uger for DBU at finde en erstatning for Arla og Dong Energy, da begge virksomheder valgte at udnytte en klausul i kontrakten, der gav dem mulighed for at hoppe ud før tid.

Og den hurtige beslutningsgang skyldes ikke, at der er tale om småpenge. Danske Bank skal give 16 mio. kr. om året for et sponsorat, der rækker 4½ år frem i tiden – lig med 72 mio. kr..

Til gengæld er ambitionerne betydelige. Det er meget mere end et navn og logo på landsholdets trøjer. Sponsoratet skal gennemsyre hele organisationen og anvendes aktivt i markedsføringen.

“Det er ikke sådan, at alt skal handle om fodbold i vores markedsføring. Men selvfølgelig skal sponsoratet arbejdes ind i vores massekommunikation og bureauerne skal nu i gang med at udvikle ideer. Men ikke mindst skal sponsoratet også fungere og anvendes på både regionalt og lokalt niveau,” siger koncernmarketing direktør, Joachim Rubow.

Han vil dog ikke gå i detaljer på nuværende tidspunkt.

“Vi skal i de kommende måneder have etableret en intern organisation, der samler kompetencer på tværs med henblik på at udnytte sponsoratet og få det ud på alle vores platforme,” siger Joachim Rubow.

Der er flere årsager til, at timingen for banken har været optimal og til, at man reelt stod på spring, da muligheden bød sig.

Danske Bank er faktisk meget aktiv i fodbolden på klubniveau. Man er engageret på forskellige måder i 11 af 12 klubber. Men man manglede et overordnet sponsorat til at samle aktiviteterne.

“Vi har været meget aktive uden at være kendt for vores aktiviteter. Det får vi mulighed for at blive nu,” siger Joachim Rubow.

Samtidig lægger Danske Bank også op til at sætte 100 sponsorater og legater på spil på mikro-niveau, så man med aftalen går “all-in” – lige fra mikroputter til den absolutte elite.

Ambitionen om et stort sponsorat kom til udtryk for lidt under et år siden, da man ansatte Jeppe Madsbad Lauritzen fra Promovator. Man har således en betydelig sponsorekspertise internt.

Hertil kommer den nye platform, der blev lanceret i foråret under temaet “Stå stærkere” – et tema der passer ret godt til et fodbold-sponsorat.

“Det er jo ikke helt tilfældigt, at vi stod på spring,” siger Joachim Rubow.

Ud over de direkte sponsorrelaterede aktiviteter lægger Danske Bank og DBU også op til samarbejde på tværs på en række områder – som f.eks. kommunikation med børn og unge samt uddannelse.

Sponsoratet vil således stille store krav til organisationen og omfatte mangel flere ressourcer end blot checken på 72 mio. kr.

Joachim Rubow er ganske klar over, at kunderne ikke bare strømmer ind til banken og image stiger, fordi man bliver synlig på landsholdet.

“Kundernes opfattelse af styres først og fremmest af den daglige kontakt. Men vi får med sponsoratet en platform for at give danskerne en anden fortælling og en anden dialog med dem end vi er vant til,” siger Joachim Rubow.