Bureaukonkurs med beskyldninger om bedrageri

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Vermø rummer både en magasin-virksomhed og et bureau. Og A-pressen i ejerkredsen. Nu er det gået konkurs.

Slår man op på Vermø’s hjemmeside, så præsenterer virksomheden sig som et bureau:

“Vermø er et fullservice reklamebureau, der mestrer alle de klassiske reklamediscipliner. AD’ere, grafikere, webdesignere, programmører, tilrettelæggere, tekstforfattere, klippere, journalister, fotografer, konsulenter, rådgivere og projektledere – hver eneste medarbejder hos Vermø er unik, med sine egne talenter, erfaringer, kompetencer og styrker. Usnobbede, direkte, positive – og vi har hjertet med.”

Bag denne beskrivelse gemmer sig dog også en række magasin-udgivelser – så som Helse og Tjeck – således, at den Herning-baserede virksomhed er både et bureau og en udgiver.

Men uanset hvad, så er det lige nu nok svært at finde det positive. For virksomheden er gået konkurs, og adm. dir. Jan Ørum Vermø beskyldes for bedrageri.

Den ene af ejerne, Rene Jull Jørgensen fortæller, at man først i august fik at vide, at der var problemer efter man ellers hele tiden har fået at vide, at forretningen var sund.

“Det viste sig, at selskabet havde en milliongæld, som ikke var bogført. Vi har gennem de seneste to uger forsøgt at finde en løsning, så vi kunne rekonstruere selskabet i en eller anden form, men hver gang vi var tæt på en løsning, dukkede der nye forhold op – og til sidst turde vi ikke fortsætte,” siger Rene Jull Jørgensen til Mediawatch og tilføjer, at der er en politianmeldelse på vej.

Vermø har også A-pressen i ejerkredsen. Konkursen berører ca. 50 medarbejdere i Herning og København.