Bureauprofil investerer i Frihedsbrevet

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Først solgte han en enhed i bureauet, dernæst solgte han aktiemajoriteten i moderbureauet. Nu bruger han nogle af pengene i mediebranchen.

App-udviklerbureauet Shape blev for knap et år siden solgt – eller i hvert fald majoriteten af bureauet – til Waterland Private Equity.

Nu ser det ud til, at medstifter Nicolas Linde har brugt nogle af sine penge fra handlen på at købe sig ind i Frihedsbrevet. I hvert fald har Mediehuset Friheden, der står bag Frihedsbrevet, fået tilført en million kroner i kapital.

Det fremgår af CVR-registret, hvor virksomheden bag, Mediehuset Friheden, har fået tilført lige knap en million kroner i slutningen af januar. Det skriver Journalisten, som også tilføjer, at det også fremgår af CVR-registreret, at Nicolas Linde er trådt ind i Mediehuset Frihedens bestyrelse.

Nicolas Linde fortæller til Bureaubiz, at investeringen sker gennem det fælles firma Upright Ventures, som han har med Christian Risom, Ole Gammelgaard og Philip Bruce. Det er på vegne af selskabet, at han indtager pladsen i bestyrelsen.

Han tilføjer:

“Jeg er meget glad for at indtage en plads i Frihedsbrevets bestyrelse, på vegne af Upright Ventures. Vi tror på Frihedsbrevet som en bæredygtig forretning, og på at det er vigtigt for samfundet med uafhængige og magtkritiske medier. Vi ser frem til at bidrage til Frihedsbrevet med vores erfaring fra at levere digitale produkter til nogle af verdens førende virksomheder.“

Journalisten skriver også, at adm. dir. og ansvarshavende chefredaktør, Mads Brügger, i en sms har skrevet, at “vedkommende har nogle kompetencer til stor gavn for os.”

Det kan også være, at pengene til at investere i Frihedsbrevet kom fra en tidligere handel. For et halvt års tid før, at Shape solgte aktiemajoriteten, solgte man bureauenheden Shape Games til Kambi Group, og da denne virksomhed er børsnoteret, blev der sat beløb på handlen: 285 mio. kr.