Bureaustifter går solo

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Medstifteren af et bureau fra 1998 – lille og veldrevet – går nu egne veje. Og sigter mod mindre drift og mere legeplads.

Eventbureauet Welcome var i en årrække ganske iøjnefaldende. Ikke på grund af sin størrelse, men på sine nøgletal. En bruttoavance på over 2 mio. kr. pr. medarbejder og indtjening på over 1 mio. kr. pr. medarbejder vakte opmærksomhed.

Siden har bureauet fået flere medarbejdere, og tallene er blevet mere menneskelige – og nu går den ene af bureauets to stiftere, Jesper Hartley, sine egne veje med det nystiftede Hartley Company.

”Nøglekompetencerne er de samme – strategisk rådgivning og at løse special events og andre komplekse opgaver – men den store forskel er, at den tunge drift er taget af mine skuldre,” siger Jesper Hartley.

At forblive i oplevelses-markedsføring og events er, ifølge den årlige Bureaurapport fra Bureaubiz, tilsyneladende ikke nogen dårlig idé.

De 10 event- og oplevelsesbureauer i rapporten klarede sig bedre end markedet. Bruttoavancen steg godt 10 pct., og overskudsgraden var 11,8.

Det er da heller ikke indholdet, Jesper Hartley vender ryggen til, men et større bureau.

”Frem for at have et stort tog holdende for selv at kunne håndtere internationale opgaver, så er det et naturligt skridt for mig at søge et mere agilt setup. Det forhindrer mig ikke i at løse opgaver for kunder, tv-stationer, bureauer og produktionsselskaber. Være producent og i øvrigt hyre teams ind. Men nu kan jeg fokusere på strategisk rådgivning, opgaveløsninger og på kreativitet. Det giver mig mere frihed – mere legeplads, om du vil,” siger Jesper Hartley.

Det lyder ikke ligefrem som om, at du har planer om at etablere et nyt bureau …

”Jeg driver Hartley Company fra et kontor, jeg har indrettet hjemme i Jægerspris. Det ligger ikke lige for, at vi skal være 15 personer her,” siger Jesper Hartley.