Bureaustifter træder et skridt ned

Peter Engholm
25@mail.dk

Stifteren af Radius Kommunikation overlader posten som adm. direktør til en person, der har været kørt i stilling til posten det seneste halve år. Sidste år var behersket, første halvår i år har været bureauets bedste.

Radius Kommunikation tager fat på et nyt kapitel, når PR-bureauets stifter og hidtidige adm. direktør, Nicolaj Taudorf Andersen, træder et skridt ned og fremover vil fungere som seniorpartner og bestyrelsesformand.

Ny adm. direktør bliver Christian Wulff Søndergaard, der kom til bureauet – igen – sidste år fra en stilling som kommunikationschef i Telenor, ligesom han har været en tur forbi den danske ambassade i Washington DC. Christian Wulff Søndergaard var blandt bureauets første ansatte i 2004 frem til 2006. Siden nytår har han overtaget flere og flere ledelsesopgaver fra Nicolaj Taudorf Andersen.

Radius Kommunikation tog sidste år hul på en ny forretningsstrategi, som løber frem til 2016. Målsætningen var og er entydig vækst og profitabilitet over de kommende år, og alene siden årsskiftet er der kommet mere end 15 nye kunder til.

Det sker oven på et regnskabsår 2011, der var magert, og et 2012, der var behersket.

”Vi brugte sidste år halvanden million på at ændre organisationen, for det krævede en radikal forandring. Det har haft en markant effekt: Vores første halvår har været det bedste nogensinde, og jeg har samtidig fået frigjort stadig mere tid til dét, jeg synes bedst om: CEO-rådgivning. Efter næsten ti år som adm. direktør mente jeg, at der skulle nye øjne på dét at drive forretningen. Og det har Christian Wulff Søndergaard fået mandat til at gøre,” siger Nicolaj Taudorf Andersen.

Han tilføjer:

”Det er til stor personlig og professionel glæde for mig, at Christian har sagt ja til at tage udfordringen op. Vi har arbejdet sammen i mange år, og jeg har igennem det seneste år oplevet, hvordan han har været en drivende kraft i at optimere virksomheden. Skiftet træder nu helt igennem ved, at Christian overtager ansvaret for at sikre både den strategiske udvikling og den daglige ledelse.”

Virksomhedens daglige ledelsesteam vil fremover bestå af adm. direktør Christian Wulff Søndergaard og direktør Peter Jepsen. Ejerforholdene i bureauet ændres ikke i forbindelse med ledelsesskiftet: Der er to partnere, Nicolaj Taudorf Andersen (majoritet) og Henrik Fallesen, der i forbindelse med skiftet bliver medlem af bestyrelsen.

Den nye organisation træder i kraft pr. 1. juli 2013.

Nøgletal for Radius Kommunikation

  • Bruttoavance 18,467 mio. kr. -2,7 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 923.350 kr. +2,2 pct.
  • Lønandel 70,1 (64,4)
  • Resultat af primær drift +0,119 mio. kr. +105,2 pct.