Bysted ind i Kontrapunkt

Peter Engholm
25@mail.dk

Peter Bysted, stifteren af Bysted, bliver bestyrelsesmedlem i Kontrapunkt.

I 2007 solgte Peter Bysted de sidste 25 pct. af Bysted A/S til svenske Intellecta. Da var det 20 år siden, at han stiftede det, der i dag er blandt landets største design- og kommunikationsbureauer.

Nu går Peter Bysted imidlertid over til en konkurrent til sit tidligere bureau – i form af Kontrapunkt. Her er han nyt medlem af bureauets bestyrelse.

“Baggrunden er enkel: Jeg blev spurgt. Og når jeg gør det, skyldes det tillid og respekt. Jeg har kendt Bo Linnemann (Kontrapunkts medejer, red.) gennem mange år. Vi har været gode konkurrenter, og man har altid kunnet stole på, hvad han siger, og han har aldrig svigtet. Så jeg vil gerne bistå Kontrapunkt på bestyrelsesplan,” siger Peter Bysted.

Han smækkede på ingen måde med døren, da han solgte sit bureau, men han gjorde dog rent bord – forstået sådan, at han ikke efterfølgende har været bestyrelsesmedlem i Bysted.

Siden har Peter Bysted stiftet sin designvirksomhed, Peter Bysted Design, men det forhindrer ikke et medlemskab af Kontrapunkts bestyrelse. Der har været en anden hindring, men den er væk nu:

“I forbindelse med salget til Intellecta har jeg haft en konkurrenceklausul på tre år. Det er meget normalt, og denne periode er vi ude over pr. 1. september,” siger Peter Bysted, der i to år – frem til 1. oktober sidste år – var rektor for Danmarks Designskole.